"Forloren Kylling" med masse "skjult" grønt...

Ambitioner på dine børns vegne.. ???!!

“Er det ikke bare en skole, for de forældre med ambitioner for deres børn… ??”

… Et spørgsmål jeg åd råt, den gang Danmark stadig var delvist åben og det var lovligt for vores børn at spille kampe… Spørgsmålet lød, fra en far til en af vores mindste mands holdkamerater.

Vi talte om skolevalg, hvortil jeg spurgte om, de havde overvejet Guldminen – da hans søn tydeligvis elsker fodbolden… 🙂  Hans svar lød prompte, om det ikke er en skole med for de forældre der havde ambitioner på deres børns vegne… Han sagde det, naturligvis det med et stort drilsk smil, men med øjne med et lille nysgerrigt  glimt…. – og desuden helt uden at vide, at vores store søn gik der –  Derfor åd jeg det råt…

Er det virkelig det billede, der er blevet tegnet af den skole, som vores søn går på… ???

Jeg kunne mærke, at det virkelig var vigtig for mig at “vinde” den her far… Han skulle vide alt om den – og så kunne han sige, hvad han ville bagefter…

Så fortalte og fortalte, og kunne se at glimtet af nysgerrigheden i øjnene pludselig blev større end det drilske smil… For ja jeg vil uden at tøve gerne sige, at vi faktisk havde vores tvivl vedr. vores største søn, som allerede gik i en velfungerende klasse, og med det bedste tænkelige set up i en fodbold klub, hvor han flere gange ugentlig trænede med nogle af sine bedste venner…

Alt fungerede, hvorfor skifte til noget uprøvet… ??!!

Men netop det skifte, har vist sig at være det bedste vi har gjort for vores søn… Han er så glad og har virkelig rykket sig både sportslig, men også fagligt og i særdeleshed menneskeligt… Hvilket naturligvis også skyldes alderen – I know…  🙂 og for første gang har han tid til at afprøve andre sportsgrene –  Judo, Yoga står altid på skoleskemaet – Noget han måske ikke engang vidste fandtes – og nu elsker han det … 🙂 Derudover springer rundt herhjemme op ad møbler og stolper… så moderen lige må tælle til 10 flere gange… Hvor hun så får beskeden;

“Det er jo bare PARKOUR MOAR…!” 😉

Se det Elsker VI… Både bevægelsen i det faglige, der virkelig har fanget interessen i de forskellige fag… og derudover har han har jo fået øjnene op for, at der findes altså andet end blot fodbold…. – Hvilket faktisk har gjort, at han elsker hans fodbold endnu mere end nogen sinde – og lyser helt op, når han og hans far sidder og studere taktik sammen imens de ser en fodboldkamp – Ja ikke teknik, men Taktik… Jeg tror, at dette skyldes lidt den HOLD ÅND, som er blevet så skarp, fordi de drenge ikke bare går til fodbold sammen, men også i skole sammen… Deres fodboldhold er ikke det samme hold hver weekend, der bliver mixet med spillere fra flere klasser (under normale omstændigheder 🙂 ) – og ja ved, at I er flere fodboldmødre der læser med, så tror også, at I kan sætte jer ind i, hvor vildt, det er at se, når Holdånden er den samme uanset hvem der spiller – Ingen sure miner uanset om, der vil er niveauforskelle eller ej… Hvilket jeg tror skyldes, at de kender hinanden så godt, så de ved hvor styrkerne ligger og hvordan den ene og anden motiveres  bedst muligt…. Giver det mening ??? Det + at de på skolen, lærer at se fordele og fokuser på, hvilke udvikling, der ligger ved konstant at testes i flere forskellige niveauer – både ned og op – og også selv ved de store spring….

Jeg ved, at dette er noget mange bredde-klubber virkelig lider under…. Er det ikke korrekt.. ??

Faktisk er der startet 1 ny i hans klasse herefter landet er åbnet lidt op… + bare 3 stk (testet og under restriktioner naturligvis) er på prøve i denne uge – bare i hans klasse… og jeg ved at ventelisten er ved at være lang…. Så det mærkes virkelig, at skole nu har bevist noget – trods corona – og vundet de “måske’er” rundt omkring,  da skolen startede….

Med vores Bette Trold har vi ALDRIG været i tvivl, da vi hørte om GULDMINEN første gang…. – Uden overhovedet, at have nogle af den slags ambitioner på hans vegne… Eller med ordet AMBITIONER kan naturligvis også menes; ØNSKE og som forældre ØNSKER man jo det bedste for sine børn… ik ?? Så vi vil da gøre alt for at støtte vores drenge i alt, det de kaster sig ud i, og ØNSKER at klæde dem bedst muligt på til livet  – Så jo en form for ambitioner skal vi jo have….Skal vi ikke???

Men det var tydeligvis ikke i den mening, det drilske smil fra faren betød…

Vores mindste trold ligner på så mange måder sin bror – og på den anden side langt fra…. Han behøver nødvendigvis ikke har en bold med i ALT, hvad han laver… Han elsker at sidde og fordybe sig – 2 væsentlig forskelle… og så det bliver lidt en anden profil skolen får ind – hvilket de går meget op i, da deres lærestile formes til den enkelte elev… Eeeeeej hvor jeg er imponeret over den del…. !!!

Han elsker også, når han får lov til at udfolde sig med på de gymnastikbaner fyldt med spring, som de har stillet op til deres grundatletiktimer, når vi henter storebror (den gang vi ikke bare skulle blive udenfor 😉 ). At skolens filosofi er, at de vil skabe det hele menneske gennem atletikken – både fagligt og sportslig… var virkelig det vi blev grebet af til dem begge, da vi hørte om … og jeg glemmer aldrig, da en mor fortalte mig, at hendes dreng, var kommet hjem og fortalte efter første uge i 0. klasse – at det bare var meget sjovere end børnehaven…. 🙂

IIIIH, hvor jeg håber sådan at det bliver det vores lille trold kommer hjem og siger efter første uge… For lige nu har jeg den største knude i maven, over at han skal starte i allerede til sommer… Han EEEELSKER sin Børnern’ – Elsker alle de pædagoger – ikke bare én men Mange af dem… og var helt utrøstelig, da det gik op for ham, at det han har glædet sig til i snart 2 år – at starte på GULDMINEN…  egentlig er ensbetydende med, at han så skal stoppe i sin elskede Børnern’  ….

– Spørg lige om moderen her, græd sig selv i søvn den aften…

Selvfølgelig er det også en blanding af tanken om, at vi til sommer har 2 skolebørn – Livet med daginstitutioner er fuldstændig SLUT efter 10 fantastiske år, hvor vi har været så heldige (Corona eller ej) kun at se, hvor fantastisk et land vi lever i,  som danner så vilde rammer, til at passe på vores små børn i de første – og måske vigtigste år – på så sjov, kærlig og udfordrende en måde…

Ja ….nu sidder jeg sg* og tuder igen….

Jeg ved godt, at der har været lidt stille herinde… og det er virkelig mit ønske, at bruge meget mere tid her i mit lille unviers, men en kombi af job og corona-livet har lige lavet en prioriteringbane for mig….  Men jeg synes bare, at det vil være så bund-ærgelig, hvis der her op til skolestart sidder nogle af jer derude, med børn, som elsker bolden lige så meget som vores…. (For selvfølgelig skal de have en stor interesse for fodbolden – og med piger kan det også være håndbolden – for alt andet vil virkelig være synd – da der er en bold på skoleskemaet hver dag i en eller anden form….:) ) og måske slet ikke kender til Guldminen, eller som har opfanget det samme syn på skolen, som den far havde – Den far, som jeg i øvrigt “VANDT”, eller i hvert fald har jeg lige hørt, at de har kontaktet skolen for at få mere information….

Det er mere end nok for mig …. 🙂

Jeg smider lige lidt links her, som hvis nogle af jer ønsker at læse mere om skolen – alt sammen set fra en Mors- vinkel…  🙂 – og ja der findes så mange gode skoler rundt omkring i Danmark – heldigvis – Men efter at sønnike har gået der i 1,5 år, tør jeg godt sige, at Guldminen er Top-Kandidat til at være Den sejeste af dem….:)

MOR-Jeg er startet til dans….

GULDMINEN – DEN SEJESTE SKOLE

GULDMINEN – DEN SEJESTE SKOLE 2.0

Måske Ønsker I mere den formelle information, så kontakt endelig skolen selv – det har de meget mere styr på… 🙂

 

 Håber, at I nyder de små forårs vibes – og passer godt på jer selv og hinanden derude…. 🙂

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Forloren Kylling" med masse "skjult" grønt...