Happy Bach Bak

Drømmeland i Herning…

 

formland20

 

annonce

VIDSTE I….

… at vi har et kæmpe stort Drømmeland i Herning… ???? Ikke bare for os Midtjyder, men for hele verden… ???? Som en del af HerningErKulturs ambassadørkorps var jeg så heldig at få lov til at fejre min fødselsdag der i fredags…. Nemlig hos FORMLAND MESSEN i MCH Hallerne. Det der idag er Nordens største Design-, interiør- og livsstils messe for fagfolk, der køber ind af hovedsagligt nordisk design, trend og tendenser til butikker mm. Så vi forbruger bliver endnu mere lokket med lækkerier… 🙂

Allerede når man går i den fine underjordiske gang mellem P-pladsen og MCH, kunne man fornemme, hvor overvældende inspirerende univers, man var på vej til at træde ind i…. – og hold da op….. Jeg forstår godt at hver 3. forbipacerende var udenlandsk, for det var virkelig et drømmeland jeg trådte ind i – og at det nordiske design er så populær ude i den store verden, ja det var tydeligt. Man mødte også så mange kendte ansigter hist og pist… Enten var de en del af branchen, eller også var de sikkert inviteret, som en del af marketingstrategien, for at få nyhederne, trends, tendenserne og interessen så langt ud som muligt.. Ingen tvivl om at alle på messen var overvældede over hele det set-up der var.

formland6

JULESTEMNING…

formland15

Selvom det var varmt udenfor og solen selvfølgelig skinnede ( 😉  ), ja så gik man indenfor og blev i fuldstændig julehumør. De smukkeste bud på, hvordan jules trend og tendenser ser ud i år, kunne ses i den ene stand efter den anden…. Samtidig kunne forskellige julesange høres i baggrunden, – Så pludselig kunne jeg jo næsten smage risengrøden og lugte juleanden i ovnen… 😉  For mig der ELSKER jul.. ja der kom billederne allerede op af børnene der sidder ved juletræet og kigger på gaverne under træet… 🙂 – og for at det ikke skulle være løgn, ja så blev det hele jo fuldført, når man nåede til FOOD – hallen… EN stor hal fyldt med de vildeste delikatesser i alt fra Lakrids, alkohol fri spiritus, tapas, Samsø Sirup, vin, shots og selvfølgelig chokolade i massevis…. – også her kunne man se, hvordan de årets julekalendre kommer til at se ud… Hvor der selvfølgelig var stor interesse hos LAKRIDS og CHili Klaus… hvor der blev konkurreret i hvem der kunne se lige så kølig ud som Chili-mesteren selv , når der blev smagt på de stærke sager… Kunne man lade det sive stille ud af ørene – (eller hvor han nu gør af det -) lige som ham, eller var man var man som de fleste, der fik det ud igennem øjne, næse og mund…. 🙂

formland8

CHILI KLAUS’ JULEKUGLER

formland9

PURE SHOTS BY AARHUS.. måtte man gerne smage på sin føs’da 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så selvom kalenderen sagde August måned… Ja så synes jeg faktisk at messen formådede at skabe en stemning, så det må være nemt for indkøberne, at gøre sine indkøb til julens salg.. For stemningen var der virkelig…. Lidt mærkeligt… Men sådan er det jo i detail branchen, der skal købes forud, og handles ind til de kolde måneder imens der er varmt og ind til de varme måneder, imens der er koldt… Det er da en kunst i sig selv er det ikke… ??! 😉

formland11

SIMPLEMESS

formland13

formland18

JULESTEMNING HOS IB LAURSEN

FORSKELLIGE TRENDSETTERE…

Men der var selvfølgelig meget mere end bare JUL på programmet… Uanset hvor man kiggede hen blev man inspireret og draget med ind i de forskellige trends og tendenser. Man stødte på så mange mærker (brands) rundt omkring, som pryder bevist eller ubevist hjemme i danske hjem, for der var alt indenfor møbler, belysning, planter, plakater, brugskunst, tapeter, maling, haveting, stel, nipsting, do-it-you-self-ting, kunst, vintage, retro, upcoming, erfarne, moderne… – selvfølgelig var der nogle der var specialister indenfor noget – men det jeg elsker, er at alle er trendsettere… Så tydeligt at forskelligeheden er trendsættende. Intet er rigtig – intet er forkert… Alle har deres smag, der skal dyrkes gennem personligheden. – Derfor var det så inspirerende, at uanset hvilket brand man gik ind til, ja så trådte man ind i en stemning af deres eget lille univers…. Hvilket var så overvældende.

formland12

BROSTE

formland1

AU MAISON

 

formland2

forland14


skøn stemning hos VISSEVASSE plakaterne..

 

formland

Cozy hos COZY LIVING

ET VARMT DELVIS MIDTJYSK HJERTE

Det jeg nok var mest imponeret over på messen, var hvor stolt over man skal være som ikke bare dansker, men også midtjyde… At kunne lave sådan nogle rammer, der trækker så mange mennesker, firmaer, udstillere som besøgende til fra hele verden er jo vildt. Rammer hvor der var tiltænkt  trendzoner, hvor man blev drevet af forskellige udstiller på messen… Faktisk husker jeg, hvordan MCH indrager TEKO skolen her. Vi skulle konkurrer om vores bud på sådan en trendzone… hvor fantasien ikke satte nogen grænser…  Når man nu ser hvor stor en del det er, går det op for mig, hvor imponerende og stort det er at de gør det.  Der var også mulighed for at besøgende kunne lade fantasien løbe løbsk via små workshops rund omkring, eller holde et break og møder, ved de fine oaser af cafeer og mad-områder med kendte restauranter og kokke… Men der var den midtjyske del af mit hjerte blev varmet var, da jeg forbi en Speak-Up Scenen… Foredragsholderen fortalte om Trend og tendenser…  Det var selvfølgelig PEJ-gruppen der var stod for det… PEJ-gruppen, som forsker i netop Trend og tendenser – ligger jo faktisk lige udenfor Ikast. Derudover var også helt proppet med besøgende hos nogle af de største stande, der tilhørte Bloomingville og Hübchs… Som også ligger i det midtjyske. – og sammen med HouseDoctor, der afholder det i egne rammer, er det jo virkelig flot at tænke på, at det midtjyske er med til at pryde så mange hjem rundt om i hele verden…. og alt sammen starter med trenden og ideerne her i det midtjyske og formidles ud til butikkerne via dette drømmeland i Herning.

 

 

formland5

HYGGELIGE OASER UDENFOR MED CAFEER

formland3

 

formland22

PEJ-GRUPPEN på speak-Up scene

formland21

En af de vilde Trendzoner

Jeg var på denne messe første gang, da jeg var 16 år og arbejde i en livsstils butik i Blokhus. Har altid forbundet med denne oplevelse med Herning. Husker hvordan jeg farede vild flere gang i ren inspiration og overvældenhed. Nu stod jeg der igen 20 år senere… og selvom jeg har været der flere gange siden, først som studerene på TEKO og som blogger, ja så gjorde jeg det igen… – Farede fuldstændig vild… 🙂 Alt er så overvældende… og så Kæmpe stort… Så mange haller så mange indgange… Men tydeligvis var jeg ikke den eneste, for MCH har skiltet og informationer over alt i de pyntede rammer, så det er vist ens egen skyld, når det sker… 🙂 5 timer senere forlod jeg drømmeland med et smil op til begge øre og nynnede julemusik på min fødselsdag i August måned… Fyldt med en masse inspiration og lyst til at ændre alt i huset… ( Godt jeg lige har manden min til lige at ligge en hånd på skulderne, når drømmene bliver for store… 😉 ) Da jeg nåede ud til bilen på parkeringspladsen kunne jeg ikke lade være med at smile lidt… Bare omkring min bil, var de 3 næste biler den ene vej og 4 næste biler den ande vej med forskellige udenlandske nummerplader… Herning er virkelig på verdenskortet og repræsentere hele Nordens Drømmeland… 🙂 – ikke noget at sige til, at det mærkes på byens by- og natteliv, når der åbnes op for messer som denne.

 

Så kan man da godt tillade sig at være stolt over at være dansker og bo i det midtjyske..  kan man ik’… 🙂

tex2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Happy Bach Bak