Slut med Skejby Børneafdeling....

Guldminen – Den sejeste skole … .2.0

Nej der findes ingen skole som Guldminen…. Derfor er det også en skole, der runger langt ud over landets grænser…. 🙂

Den her skole – fortjener et par ord mere med på vejen…. Mest af alt fordi jeg ved, at der er flere af jer skønne mennesker, der er så søde at læse med, som har børn der også er helt pjattet med bolde – eller I hvert fald kender I nogle, som har…. 🙂 Så ved godt at alt det her, har jeg skrevet før, men da de nu afholder endnu en Informations dag for nysgerrige forældre til kommende 0.-6. klasses børn, så tænkte jeg lige, at jeg igen ville dele vores tanker herhjemme omkring dén skole – der virkelig har taget “bagdelen” på os…. Til trods for at vores søn måske har haft en lidt anderledes start, med kørestol, krykker og alt det der hører med….

INFORMATIONS MøDE Tirsdag den 14. januar kl. 17.00-19.00 i Hjertet i IKAST.

Prøv Guldminen Dag d. 25. januar 2020 kl. 9.00 – 15.00

Sådan startede det også for os for præcis et år siden. Først Info-møde, for os forældre – Så en PRøV GULDMINEN DAG, hvor børnene kunne komme med, og man sammen med sit barn fik en indsigt i hele den her nye lærestil, som der blev præsenteret. En lærestil hvor bevægelse er tænkt ind i det faglige – og hvor hvert barn, for lavet en form for personlighedstest, som bla. er med til at fortælle, hvordan det enkelte barn bedst lærer og koncentrerer sig.

Den gang var der ca. 70 børn, der ansøgte om en plads, men de kunne kun optage 49….. 33 drenge og 16 piger, er nu fordelt fra 0-4. klasse.

HELT NYT OG UPRøVET…. 

Selvfølgelig havde vi så mange spørgsmål, da vi meldte vores søn ind på Guldminen… – Det skal man vel have, når man overdrager sin guldklump til noget helt uprøvet, uset som samtidig vil være så vigtig en del af hele deres fundament for deres levebaner… – Og nej her mener jeg ikke fodbolddelen, men først og fremmest det faglige…

Tænk at kunne bruge ordet “SEJ” – i forbindelse med den skole sit barn går på…

For uanset hvilke spørgsmålstegn vi satte, da vores søn skulle starte på skolen…. Så er de alle blevet besvaret, med de sejeste svar, og vi er SÅ taknemmelig over at en skole, som denne er startet i en tid, hvor vores sønner har muligheden for at gå der….. – Og det er jo til trods for, at vi pga. hans skade stadig ikke helt er bekendt med den sportsdel, som hele skolen bygges op omkring. Men netop i forbindelse med den skade og operation har jeg været med på skolen i skoletiden et par gange – Ja det er vel nok mere for moderens egen skyld, at jeg lige ønskede at være der, som lidt af en støtte, hvis der skulle blive noget lige efter operationen…. Jeg sad der med min laptop og skulle arbejde  – men var fuldstændig opslugt af det miljø, vores søn var i…. og på et tidspunkt sad jeg med en anden mor og vi blev helt misundelige, over at der ikke fandtes sådan en skole, den gang vi var børn…..

Tænk at have Atletik, fodbold, Yoga, Judo, 4 måltider nærende mad og hjernegymnastik hver dag på skoleskemaet…

Guf for børnene…..

– og når det faglige så gøres helt anderledes, men på så fascinerende en måde, så vi allerede har kunne mærke, at det har rykket vores dreng

– Ja så bliver det jo også guf for forældrene….

Hver dag efter fælles morgenmad og morgensang starter de med grundidræt, som er en kombi af bla. Atletik, Yoga og Judo… Efterfulgt af eksempelvis en dansktime, hvor der udfordres i bevægelse ved at samle og stave forskellige navneord… Eller i matematik, hvor regnestykker flyver rundt og skal samles i rigtige rækkefølge…  – Skolen er en friskole, så selvom den er helt nystartet,  så har de så meget overskud og ressourcer til at hjælpe hvert enkelte barn på det niveau og ikke mindst på den måde, det enkelte barn lærer bedst på…. Deres filosofi er jo som sagt det, at ingen lærer ens…

Nogle rører, andre lytter, nogle er visuelle, andre bevæger sig bedst ved læring.

Jeg lagde ikke skjul på, at jeg allerede var FAN af Svend Erik Schmidts lærestil, hvor jeg efter vores INFOMøDE dengang for et år siden – bedst kunne beskrive ham med  YOU HAD ME AT HELLO …. (Læs mere HER ) 😉

Det er én ting- en anden, er at se, hvordan det han siger, i virkeligheden virker i praksis; – Men Jeg er stadig ellevild og SÅ TAKNEMMELIG…. !!! For det taler lige til vores dreng, der virkelig er en DRENG med en masse krudt i rumpetten og har svært ved at sidde stille…..  Men de har fanget hans interesse for læring mere end nogen sinde, hvilket allerede har rykket drengen i et tempo vi slet ikke har turde håbe på… Det samme har de Tværfaglige emner – Hvor Verdensmålene indgår i en stor del af temaerne på hele skolen.. Jeg skal da lige love for, at det har givet nogle voksne og følsomme emner i samtalerne herhjemme – Hvilket jo egentlig bare er vildt lærerigt – for os alle …. 😉

IND med Kuffert og kontaktbog –  UD med INTRANET

Hver fredag har vi Kufferten med ved aftensbordet. Kufferten er fuldt med nye mål til den kommende uge… Mål som Karl selv har sat sig indenfor hvert fag – det sportslige – men også det sociale….

Den ene uge skal der eksempelvis stås på hænder et vis antal sekunder, læses 8 sider, kunne en eller anden tabel uden af – og måske endda kunne alle Guldklumperne i 1. klasses navne.

Nu ved jeg godt, at nogen er så bange for det med at børn skal sætte sig mål i en tidlig alder… Men på den her måde synes jeg, at det giver så meget mening – og motivationen er jo i top, når de er sat af dem selv. 

 I kufferten ligger den gode gamle KONTAKTBOG også – så der er INGEN INTRANET …. 🙂 Jer der har fulgt med på sidelinjen længe – I ved også hvor meget jeg har klumret i det dersens INTRANET – Vi er ligesom aldrig helt blevet slyngveninder…. Nej en kontaktbog ved man da, hvad er… Men faktisk gør skolen rigtig meget ud af at den direkte kommunikation, så der ringes, sms’es, mailes eller snakkes mere end der udfyldes kontaktbøger, da underviserne altid er synlige, når børnene afleveres eller hentes.

– Se det er en metode jeg lynhurtig er blevet BestFriends med…. 😉

HOLD FøLELSEN

Holdfølelsen og fællesskabet er nok det stærkeste område, hvor forskellen i forhold til de andre skoler vores søn har gået, kan mærkes.  Det kan nok bedst kan sammenlignes med den følelse og stemning, der er til stævner, hvor der overnattes på skoler.

Mon ikke der er mange af jer, der kender til den stemning …. ??!! 😉

Klasserne er fyldte med hold – der uanset alder hurtig falder i snak og starter legen ude på gangene…. Alle har den fælles interesse, – BOLDEN – og ingen bliver holdt udenfor, og selv underviserne (som også er trænere) kaster sig rundt med dem i frikvartererne … For i hvert eneste løse minut, har de muligheden og rammerne for kunne udfordre sig selv rent motorisk med og uden bolden….

Derfor var et af vores “spørgsmål” også myntet på om, det måske blev for meget bevægelse for vores små purker…  Men midt i al den høje puls, så står der simpelthen HJERNE GYMNASTIK, på skoleskemaet hver eneste dag – Hvilket styrker evnen til at lære… – Det kombineres med Yoga og Judo, hvor de får fordybelsen og koncentrationen om styring af de bitte små kroppe… Som jo ikke er så små længere… 🙂

Jeg fik lov til at se 5 min af deres Yoga time – Det blev ikke til mere, for der må jo ikke være forstyrrende elementer…. Jeg var så overvældet over at se alle små guldklumper, der normalt er fyldt med spilopper, pludselig sidde der helt afslappet med lukket øjne og tage dybe vejrtrækninger til rislende mindfuldness musik i baggrunden.

Ud over al det atletiske på skoleskemaet, Slutter de dagen af med træninger fra kl 15-16.30 hver mandag- torsdag + et kampprogram i weekenderne, derfor de har også en Fysioterapeut tilknyttet, som hele tiden holder øje med dem – hvilket jo har været den største støtte for vores søn i hans situation, og jeg fik idag beskeden om, at der nu vil blive holdt et extra øje på ham – så han ikke kommer ud i en overbelastning, fordi hans glæde for endelig at være “Fri” igen ikke helt kan styres. 🙂 -Prøv lige at forestille jer, hvilken klump det gav i halsen på moderen her – Det er da den største tryghed efter alt det her… 🙂

Sæt kryds den 14. Januar kl 17-19 og kom selv og hør… 

Heldigvis findes der rigtig mange gode skoler – Men jeg tør vist godt at sige, at den her virkelig ér den SEJESTE af dem…. 😉  – Men selvfølgelig er det også en skole, hvor man, som på så mange andre friskoler, skal vurdere om det er det rigtige for ens barn – og hvis det er det – så tror jeg faktisk slet ikke, at man er i tvivl.

Jeg kan i hvert fald lige ud fra hjertet sige, at hvis I også har et aktivt barn, der skal i 0.-6. klasse næste år, så sæt kryds den 14. Januar og kom og hør meget mere om den SEJESTE SKOLE.… 😉  og føler man at logistikken kan være en hindring, så findes der allerede nogen, der kører den lange vej lige ind til HJERTET i det midtjyske både fra den fjerneste østkyst og den fjerneste vestkyst – Måske det kunne være til hjælp ?!  🙂

I får lige et link her… TILMELDING TIL INFOMøDE  

Vi ved om nogen, at det at flytte sit barn på en ny skole giver en masse bekymringer og tanker… Så nu hørte I lige lidt fra én af forældrene til et barn, der allerede går der… Det tror jeg i hvert fald kunne have gjort beslutningen nemmere for os, den gang vi sad til INFOMøDE for et år siden.

Så kan det være til nogens hjælp så skyd endelig løs, hvis I har nogle spørgsmål fra og på Hjertet…!!!  😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slut med Skejby Børneafdeling....