Det varmer her i kulden...

Høje forventninger til Generation Online???

Er jeg den eneste der nogle gange kan blive forarget over den næste generation og dens kunnen..???

fodboldfbrikken1

Den gang da jeg selv var barn (Holy S*** det lød gammelt 😉 ) Men kan da huske, hvordan man kom til fodbold for at have det sjovt. Alt hvad man lærte, lærte man af træneren. og når man så var omkring de 10 år, ja så kom man på den højt elskede DBU fodboldskole, og her lærte man så finter som;  Laudrup finten, Husmandsfinten og sparke finten..  Det var næsten kun landskampene man samles og så på fjernsynet, og nogle gange var man heldig, at ens far tog én med på AAB stadion (man er vel nordjyde.. 😉 ). Her kunne man tæt på se, hvordan de “rigtige” spiller spillede sammen,  fintede, tacklede og spurtede frem og tilbage. – Eller….Den gang var det jo den Røde Erik Bo Andersen og Ib Simonsen, som var de store profiler… Så finter var måske lidt begrænset… 😉 Men tilgengæld havde man DONG lyden – lyden fra højtalerne som var efterfulgt af et gisp fra alle rundt om på tribunerne… Det betød nemlig at der var scoret i en af de andre kampe… og opdateringerne blev vist på storskærmen… Kampene spilles næsten samtidig, og kunne man ikke vente til dagen efter med at se klip i nyhederne fra de andre kampe, ja så kunne man læse informationer via Text-TV. Hold da det lyder virkelig som om det er en helt anden tid, jeg skriver om… Men mindes da at jeg fulgte en af Kristians kampe på Text-TV, da vi mødtes, så så mange år er det altså ikke siden… 😉

Som 11 årig, husker jeg ikke at havde den store viden omkring make-up. Jeg havde min pony og mit fodbold… Tror faktisk også at jeg havde min nakkebøjle på det tidspunkt… 😉  Så om Make-Up ville have pyntet på det – har jeg svært ved at tro 😉 Men mine konfirmations billeder afspejler sig i, at jeg også dengang kørte den meget naturlige stil… 🙂 Kan dog huske at jeg elskede, når nabo-pigen, skulle passe mig, – hun sminkede mig nemlig tit – Måske det var den vej inspirationen kom, til hvordan en mascara kunne bruges 🙂

Tankerne blev i weekenden ført meget på vores nye ONLINE generation… Ja det er der jo nogle kalder den generation vores børn er… De sidder (som os andre) og suger alt til sig – Der er ikke den inspiration og tips, der ikke kan findes på nettet. Vi havde besøg af min barndomsveninde og hendes familie. Deres datter er en ihærdig dansemus, så er så heldig, at der er flere gange årligt er stævne i RY, hvor de så ofte overnatter hos os. Denne gang var det JYSK MESTERSKAB der skulle stilles op til. Jeg har set hende danse flere gange, og er ikke i tvivl om hendes talent, så det var faktisk ikke det der imponerede mig mest denne weekend. Nej  hende og hendes dansepartner/veninde diskede selv op med de største make-up tasker – fyldt med make-up jeg ikke ville ane, hvad jeg skulle bruge til. – og ikke nok med det… Make-uppen lagede de selv så smuk og fin …. Nu tænker I sikkert at det er alt for tidligt for en på 11 at gå med make-up. Men de af jer der har set sådan et dansestævne med disco og Hip Hip, I ved også at det er helt normalt i disse kulisser. – Til dagligt ser vi blot deres naturlige jeg, uden denne “facade”… Men  inspirationen ja den finder de på diverse YOUTUBE kanaler… Min anden veninde har en pige på 9 år, og jeg har også set hende sidde og sluge make-up tips til sig på nettet… – og rent faktisk kan det være, at hun sidder og lurer tips fra min barndomsvenindes datter, for hun har jo selvfølgelig en YOUTUBE kanal, om bla. make-up. Så sådan er udviklingen jo egentlig bare… 🙂

dansemus

Indrømmer, at da jeg bagefter stod med min mascara fra min lille make-up taske, ja der følte jeg mig virkelig overhalet… 🙂

Måske kommer chokket jo nok lidt i og med at vores hjem er et rigtig drenge hjem. – Men det er jo faktisk det samme… For Text-tv er blevet skiftet ud med google, og Ib Simonsen er skiftet ud med alle spillere fra hele verden… Nu “behøver” man ikke at se kampene live, man har jo alt lige foran sig og drengene vælger selv det mål, den finte, det skud, den tackling de ønsker og de kan se det igen… og igen… og igen…. Selv ned til de mindste detaljer – I kender jo nok alle det med at der nogle gange, er det nødvendigt at sætte begrænsning for den ONLINE tid – ellers kunne de jo fortsætte lige til batteriet var brugt op.

Men jeg kan ikke lade være med at tænke på, om det resultere i alt for store forventninger til vores små børn. Når de er til træninger, så skal de gerne koncentere sig hele tiden, (indrømmer at sådan tænker jeg det i hvert fald) Ingen leg som den gang, hvor jeg startede som miniput. Idag ved alle børn nærmest, når de kommer til træning som 6 årig, hvad finterne er og hvad de hedder… Ingen kender Laudrup i den alder, så nu hedder de Neymar, Messe og Ronaldo finterne i stedet. Men uanset hvad, så er de finter og meget meget andet, blevet nærstuderet hjemme fra – Så nu er det nærmest bare op til trænerne lige at rette dem ind på, hvordan det så rent faktisk udføres.

 

Jeg ved ikke om, det er derfor at Peter Johannesens Top Score Kids er blevet så populært. Tanken bag hans koncept, er jo netop blot det at møde op (efter en online-booking 😉 ), som man gjorde den gang man selv var barn på gaden, helt uden at vide hvem der ellers dukker op. Håber bare der var nogle hvor man har det tilfældes; at man gerne ville spille fodbold. Når vi nu er til hans træninger i Århus, så møder jeg flere bekendte, der køre fra min barndomsklub Jetsmark i det nordjyske, og sidste gang løb vores vores lille Otto og legede med en lillesøster til én, som havde taget turen helt fra Odense.. Så det er virkelig blevet populært – og mon ikke at tiden på vejene dertil og fra … bliver brugt … ONLINE … 😉

fodboldfabrikken

Mange generationer er online – alle informationer og inspirationer er så nemt for os alle at finde…. Men er jeg den eneste der er lidt spændt på, hvordan udviklingen bliver for den generation, der er født online – (altså ikke bogstaveligt talt 😉 ) ?? Vil forventningerne til dem og dem selv både i sporten og i dagligdagen blive højere, netop pga tilgængeligheden er så nem – altså mener ikke på tiden de bruger, mere udviklingen til hvis de skal kunne meget tidligere end hidtil ??? Tror I det for konsekvenser lige pludselig  ??? Måske kommer der en tydelig opdeling eller forskel på dem, som er Online med deres tablets og dem som er On-line med vennerne…. ??? 🙂

 

tex2

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det varmer her i kulden...