17. maj er og bliver den største dag...

HVad er der galt med sygehusene ??????

Nu ved jeg godt, at der kun er ét døgn til den store dag…. ) Men bliver simpelhen lige nød til at lette mit hjerte……!!!!

 

Nu er det ikke fordi, at jeg vil blande politik ind i mit lille univers, men det er jo svært at undgå, når man konstant bliver mødt af valgkamps plakater eller radiospots, så snart man træder udenfor døren,… – Men hver eneste gang, at jeg hører radiokampagner, hvor nogle slår på,  at sygehusene løber for stærkt og der skal mere TID til og alt det der…. Hvilket måske også kan være korrekt…… Meeeeeeeeeen

Føler simpelthen, at jeg bliver nød til lige at sige noget…. For nu har vi jo “desværre” været meget tæt knyttet til de midtjyske sygehuse, både med et brække ben og med pinden i munden hos mindste manden, som endte AKUT i en operation…. Så de sidste 10 uger har vi jo nok været der sammenlagt 12 gange…. – og jeg kan bare slet ikke nikke genkende til alle de påstande om at sygehusene ikke har tid…

Måske kunne de bruge mere tid…??!!!

For måske er de presset til det yderste – og måske vil TID hjælpe…. Men har kun rosende ord til samtlige gange vi har været der…. Sygeplejesker der formår at give drengene (og os) de bedste oplevelser…. Lillebror der kom med ud i en Ambulance og fik lov til at trykke på sirene – imens storebror fik lagt gips…. Politibetjente der har været inde for at vise deres GUNS… som Karl jo åd råt, efter alle de timer med FortNite….. Sygeplejesker der har lavet sjov og ballade og ikke mindst inddraget drengene så de har været trygge hele vejen igennem…. Læger der virkelig koncentrere sig om os forældre, og konstant sikre sig, at de ikke har “mistet” os i processen – og forklarer på et sprog så også vi forstår, hvad det er der sker…. Portører der giver en xtra tur med sengen, når de skal køres fra stue til scanning/operation eller tilbage igen, receptionisten der tog i mod med et smil og viste uden spørgsmål hvor legerummet var…… Eller damen i kiosken der gav lillebror en slikkepind, fordi han havde ventet så længe på at storebror blev færdig….

Sender det største knus….

Måske vi bare er heldige, at sygehusene fungere så godt her i det midtjyske, eller i hvert fald, har de formået at skabe en ånd i skalkeskjul….. Hvis det er tilfældet, så har de da en opskrift der burde deles ud af….. Jeg er bare blevet så ked, hver gang jeg har hørt den reklame, for de siger det jo, som om at der er noget galt med sygehusene, og de ikke gøre det godt nok, sådan som det kører idag … Måske er det – det ved jeg ikke…. Men bliver nød til at give den største ros, thumps up og aller helst et kæmpe knus til alle dem der arbejder på de midtjyske sygehuse – For ikke at lade os der kommer der, mærke noget til det…. 🙂

Vi skal vel huske at rose andre, når vi føler for det ikk´`!!!?? 🙂

6 kommentarer

 • Trætsygeplejerske

  Hvor er jeg glad på jeres vegne over i har haft et så godt møde med sundhedsvæsenet. Hvor er det rart at nogle af mine kollegaer, har haft tid til at vise jer sådan en omsorg.
  Jeg må også bare her erkende at det er et faktum – vi mangler TID og HÆNDER. Jeg er sygeplejerske og har været det i to år, og hvor har jeg mange gange ønsket at jeg havde valgt en anden uddannelse – ikke fordi, at jeg ikke brænder for sygeplejen, men fordi jeg hver dag er nød til at acceptere nogle vilkår, som ikke er i orden for mig, mine kollegaer og i den grad ikke for mine patienter – som det i sidste ende kan blive katastrofalt for.
  Jeg har i flere vagter haft 6-8 patienter i en akutmodtagelse på et sygehus i Danmark. En har måske været så dårlig, at vedkommende har krævet mine fulde opmærksomhed i mange timer. En anden er dement og forsøger flere gange at komme hjem – måske jeg på et tidspunkt ikke opdager at patienten forsøger at gå?, Fru Hansen har brækket begge arme og har en vinkel gips på og er derfor helt afhængig af, at jeg har tid til at komme med væske og mad, og Hr Jensen er lige kommet fra plejehjemmet med en lungebetændelse, og ender desværre med at ligge i sin egen afføring, fordi jeg ikke har to minutter til at skifte den ble han har haft på hele dagen. Alt dette fordi jeg er nød til at prioritere den dårligste patient, som kan ende med at dø, hvis jeg ikke er der og derfor må prioritere alt som ikke er et spørgsmål om liv eller død fra. Fordi jeg mangler tid og mangler kollegaer, så vi kan give en værdig og omsorgsfuld behandling. Mine kollegaer er lige så beskæftiget, så det med at hjælpe hinanden er desværre en sparsom mulighed.
  Ovennævnte er, hvordan en helt almindelig vagt kan se ud. Gerne med overbelægning, så patienterne også ligger overalt på gangene. Ofte er der ikke tid til toiletpauser, frokostpauser etc. Men jeg er blevet god til at holde mig 8 timer. For jeg går hjem, desværre er patienterne fanger i det her. Alt for få hænder, med alt for lidt tid, til at give en omsorgsfuld og værdig behandling – typisk til de ældre medborgere som har tjent dette land i mange år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Vi har præcis samme oplevelse fra Herning sygehus, efter flere indlæggelser, en del besøg i akutten, hos vagtlægen og børneafdelingen. Vi er altid mødt af yderst rolige og kompetente medarbejder, der ikke virker stresset, men tværtimod har et fantastisk overskud.🙂 Thumps up til de hvide kitler!❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Synes simpelthen det er imponerende ❤️ Og fantastisk betryggende…. Håber alt er godt igen for jer 🙏🏼

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor kønt, at du roser og at I har haft et godt forløb – det har de brug for!
  Det er jo nemlig slet ikke personalets skyld, hvis de mangler tid:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er det på ingen måder – men min pointe er også at det slet ikke mærkes hvis de har og synes det er så fantastisk

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er det på ingen måder – men min pointe er også at det slet ikke mærkes hvis de har og synes det er så fantastisk

   Siden  ·  Svar på kommentar

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

17. maj er og bliver den største dag...