Når Coronaen banker på ....

Kærestetur i de termiske bade

— ANNONCE —

Ham her er min klippe ….

Det hele er mærkeligt – Jeg er virkelig tør for ord….. Danmark er lukket ned – og ved slet ikke hvad vi skal tro og tænke…. Men bekymret bliver man da….

Men selvom den forbandet virus har taget større indflydelse end noget andet – ændret og  lavet store ødelæggelser på ALT og hos alle i vores lille skønne  land… Så får den altså ikke lov hverken at ændre eller ødelægge den her oplevelse vi havde i sidste uge – helt intetanenede om, hvad der ville ske herpræcis en uge efter… -Jeg udgav faktisk indlægget Dagen dage før i aften kl. 20.30, hvor Fru Frederiksen gav den (desværre) nødvendige melding….

Så nu får I lige en hel historie – helt uden virussen er nævnt en eneste gang….. 😉  ;

Mon de ved, hvor stor en bryllupsgave de gav??!

“Er vi virkelig er på rette vej….???! ” En tanke jeg altid lige når at tænke – inden vejen inde midt i skoven, slår et lille sving, og pludselig ser vi, at vi kører rundt højt oppe på en bakke og har den vildeste udsigt foran os af vejlefjorden….

Waow….

Slottet ned til fjorden er fra 1800 tallet og det er nu 5 år siden, at vi var der første gang. Vi opdagede stedet via et gavekort vi har fået i bryllupsgave til de Termiske bade, og tænker tit; Mon Anders og Laila ved, hvor stor en gave de egentlig har givet os – i flere betydninger… ????!! For nu er det 3. gang vi var på besøg – 2 år siden sidste gang… Alligevel var det som om, morgenkåberne – som vi skyndte os op på værelserne for at hoppe i – med sin lethed skubbede begge vores skuldre ned…. – helt ned….

Ingen arbejde – ingen praktiske ting – ingen madlavning – ingen MOAR eller FAAAR råb de næste 24 timer….

Bare DU & JEG TID…

Når man kommer et sted  igen og igen – så det vist fortællingen nok i sig selv… Jeg kan ikke sige andet end, at det her sted, har plantet sig solidt, som et af vores yndlingsteder ….

Jeg knuselsker den måde de værner om fortiden og samtidig kræser om fremtiden på.

Det smukke slot med de kæmpe lysekroner og historien fra slutningen af 1800 tallet, hvor stedet jo rent faktisk blev bygget til at bekæmpe tuberkulosen – hvor historiebøgerne endda siger, at det gav stor succes… 😉

Sådan startede det ….

Deres HjerteSti og Kursti, som går lige ned forbi vande,t trækker altid I os… Hotellet har endda altid sørget for, det vildeste vejr de gange vi har været der… Denne gang stod vi op til det, der vel er den eneste dag i år, hvor solen  vandt  over regnen – Den dag gik vi ned ad stien og ud til det bumstille og klareste vand …

Hen over Bedstemors Bro…

Jeg kunne ikke dy mig og tog et billede – Fik efterfølgende kuldegysninger, da jeg så at disse stier og netop denne bro blev anlagt den gang – fordi at Friskluft, motion og hvile netop var en stor del af deres behandlingsmetoder mod tuberkulosen – og nu stod vi lige her ….  Genopladet og fyldt op med energi…. efter et sidste døgn med fuldstændig hvile og ude i den friske luft….

Der var selvfølgelig en masse INSTA-MOMENTS på sådan en tur ….Ja det er virkelig svært at lade være…. 😉 Men det bekræftede, da også mig i,  at vi på ingen måder er de eneste der har det som Yndlingsted. For I var flere der meldte tilbage om jeres kærlighed netop til dette sted. Manden mins job “tillader” ikke så mange kæresteture – for med så ganske få friweekender bliver de selvfølgelig prioriteret med drengene…. Så det her var VORES KÆRESTETUR… og nyder, at der kun en enkelt time fra vores dør, er et sted hvor vi kobler så meget af…. Hygger med nogle drinks – ja sorry det skal ikke misforstås – Men når det sker så sjældent, at mutter og fatter er ude, så er det vel okay med et par drinks… 😉 Den lækreste og møreste 3 retters menu med vin ….

Helt uden at tænke på at skulle starte en bil…. ..

Næste morgen startede med at Vinterbade – imens rimet stadig lå som et fint lag udover naturen…

– Klokken viste 8.30 og  termometeret viste 2 grader …. udenfor..

For nu siger jeg nok Vinterbade…. Men det var jo lidt snyd – for ja vi var udenfor, men i et bassinet som er 32 grader… Vi havde ellers lovet hinanden at hoppe med Sauna Gusérne, som så sødt iført deres kåber fugltes ned til et fjorddyp – for så at vende tilbage til Skovsaunaen med Gus mesteren….  Men denne gang kiggede vi bare på hinanden og smilede – og jeg vil aldrig kunne finde ord nok til at beskrive den følelse det giver, ved at sidde der en hel stille tidlig morgen, … Den vildeste udsigt udover skoven og fjorden på den ene side og et slot fra 1800 tallet på den anden side – imens man i lyden af fuglefløjt ligger i et topmoderne bassin, der helt damper pga. kontrasten af temperaturforskellene…  Jeg talte med én, som var stamgæst der om morgen…..

– HELDIGE ASIEN – siger jeg bare…. 🙂

Salt karet…

Jeg er ret vild med alt på det billede …. 😉

I kan læse mere om ild- og isbadet, saltkaret, panorama bassinet og alle De termiske bade her!

Tilbage til, at vi er mange, der har det som et  yndlingssted, for der var  én iblandt  der anbefalede;

AFTENSPA DELUXE

Fra 17.30-22-30Velkomstdrinks og 2 rettersmenu fra 17.30-19.00

Derefter adgang til badene med mulighed (til vinkingerne) for Saunagus og Fjorddyp 

+ en let massage af nakke og skuldre…. 

Amen hvor lækkert lyder det ikke også lige….. Vi gav  min svoger og svigerinde en PICNICKURV , som jo naturlig nok kun kan opleves, imens der er grønne blade på Hjertestiens træer….

–  Mon ikke der er mange frierier, der er sket over sådan en Picnickurv…. ???!!! 😉

Hvis I kommer derhen, så lov mig lige at spørg om, I må se Restaurant Barbara… Det, som vist nok var tiltænkt, som en  (crazy awesome) lejlighed til manden, der i sin tid renoverede hele bygning….Men,som nu fungerer, som en restaurant og selskabslokale i weekenderne.

Helt helt deroppe i øverste kvist imellem de to tårne…. med Ikke mindre end med 24 karats Guldbelagte vægge… En masse lysekroner, vilde vinduespartier og helt rå træbjælker – Som jeg slet ikke tør skyde på, hvor gamle er…

 

Den smukkeste vindues kanap står der stadig – som siden 1800 tallet….

Kort fortalt; Det sted bliver bare ved og ved med at tage rumpetten på mig… ;)og vi kunne selvfølgelig sagtens have taget et par dage mere – Men vi var nu begge helt tanket op for energi – Så vi  tjekke ud som “kærester” og tjekke ind igen, som MOR OG FAR…… 🙂

Jeg måtte simpelthen bare lige dele dette sted med jer… Hvis der skulle være nogle derude, som endnu ikke kender til det her sted –  trænger til at overraske en man holder af med en lille Get Away…..

Håber I passer på hinanden – og at har toiletpapir nok derude…. 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når Coronaen banker på ....