"Græder du... Mor...???

Rødbedekagen med Ingefær og Chokolade…

Tro det eller ej – men kagen var virkelig i høj kurs…. 🙂

Serverede Rødbedekage med chokolade og ingefær til mindste mandens gæster i weekenden… Noget der kom mange sjove kommentar til min instagram story…. – Alle gæsterne kommeterede den – altså positivt – selv manden min der altid er meget skeptisk med sådan noget – både børn og voksne spiste den…. Men Så skulle de bare have smagt den rigtige kage…. For Jeg indrømmer dog, at jeg brugte Amos Chokoladekages færdigblanding denne gang pga. det store selskab og lidt tidspres – så det lige var hurtig og nemt… 😉 Så Det kan lade sig gøre. Jeg tilføjede blot de manglede ingredienser fra den oprindelige opskrift, jeg har lavet flere gange før – og der er vist ingen der er i tvivl om at mad lavet fra bunden bare altid lige smager lidt bedre…. 😉 For elsker den hver gang… uhm mums 😉 – Nu er jeg også kæmpe rødbede og ingefær fan… 🙂

De fleste af jer var nysgerrige på opskriften, så den skal I naturligvis ikke snydes for – altså den rigtige (fra MAD&Bolig magasinet i 2017)…. 🙂

 

RØDBEDEKAGE MED CHOKOLADE OG INGEFÆR


4 ÆG

250 g Brun Farin (bruger altid Sukrin Gold i stedet + evt. lidt honning)

1,5 dl solsikkeolie

200 g hvedemel

50g kakaopulver

2 tsk bagepulver

1/2 tsk salt

1,5 stor rødbede

3 cm frisk ingefær

50 g mørk chokolade

en kageform

Evt. lidt hasselnødder


 

Del æggene i blommer og hvider – Pisk (elpisker) æggeblommer og Sukrin sammen og hæld olien i imens

Bland mel, kakao,pagepulver og salt i

Riv de skrællet rødbeder og ingefær groft, samt hak chokolade og evt hasselnødderne fint og bland det hele sammen med dejen.

Nyd den smukke farve 😉

Pisk Æggehviderne helt stive og vend dem i dejen, der tilsidst kommer i den smurte kageform – Drys evt. rester af hasselnødderne ovenpå.

Kagen bages i ovnen på 175 grader u ca. 45 min.

Kom evt. chokoladeglasur på eller pynt kagen med tørret eller friske bær – altså når den er helt afkølet… 😉 Vores mindste dreng er en chokolade-gris, så der skulle selvfølgelig også malteters og hvid chokoladeflager på… og så fandt han selv de spiselige fodbolde, da vi handlede ind til den… 🙂

Kagen er også vild god, hvis der tilsætter 2 overmodne moste bananer eller evt. skifter det helt ud med rødbederne…. Uhm det bliver så lækkert og svampet… 🙂

Igen så er mine opskrifter meget på gefüel… 😉 Så prøv jer lidt frem, hvad der smager jer bedst – så ingefæren kan anes med uden at bide … 😉

 

God fornøjelse…. og lad mig endelig høre, hvad I synes 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Græder du... Mor...???