Respekt til sporten - og Herning....

Tunsalat med rosenkål – til hele familien…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nu tænker I sikkert, at Rosenkål ikke er for hele familien…. Eller også ved I ikke lige, hvad de rosenkålen skal bruges til. Men vil næsten vædde med, at I her finder en opskrift, hvor langt de fleste vil spise det – store og små… 🙂

Nogle af jer har efterspurgt lidt flere opskrifter, og det er jo Januar, så tænkte at jeg lige ville dele en af vores ynglings salater herhjemme – og den er SÅ nem at lave og du kan tilføje, hvad du ønsker og/eller lige har i køleskabet…

 

Til 4 personer

 

3 ds tun

5 æg

2/3 af en pose rosenkål

1 avokado

1 ds Kidney bønner

1 ds kikærter

1 lime

En håndfuld solsikkefrø

salt og peber

 

evt. Quinoa frø, hytteost, chiliflager, Edamame bønner

 

  1. Dryp tunen fri for vand (Husk at kig efter det blå MSC mærk, når du handler fisk!) 
  2. Kog æggene som I bedst kan lide dem og del dem i både
  3. Rengør og pluk rosebladene – skær evt. resterne i kvarte… Rist dem i olie på en pande, vend dem godt i et par minutter – (de må gerne stadig være lidt hårde) Tilsæt salt, peber og evt. lidt chiliflager – hæld dem i skål
  4. Rist solsikkerfrøene i panden fra før (med olie rester) til de begynder at poppe… 🙂 Tilsæt evt. en smule salt – dryp dem af mellem 2 stykker køkkerulle – bank dem evt med en bøfhakker, kagerulle eller lign. imens de ligger mellem lagene.
  5. Skær avokado i tern
  6. Skyl bønnerne og kikærterne godt
  7. Bland det hele sammen i en skål og pres lime saften  og evt salt og peber udover….  og velbekomme… 🙂

 

Jeg tilsætter gerne hytteost og Quinoa – som et godt supplement til salaten – i stedet for pasta, ris og brød. Men for børnenes skyld laver jeg lidt pasta til ved siden af… 🙂

 

Glæder mig til at høre om nogle af jer får mod på rosenkål… 🙂

text

5 kommentarer

  • Katrine

    Prøvet her til aften – kan klart anbefales! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ej det er jeg glad for at høre… Det er jo svært at vide hvad I kan lide, så dejligt at den kunne ramme plet… 🙂
      1000 tak fordi du tog dig tid til lige at skrive det til mig, det betyder mere end du aner.. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michael Strandsbjerg

    Vi rister rosenkål med honning og friske krydderurter, det smager rigtig godt, men salaten ser godt ud, skal da prøves. God weekend Michael

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • June

    Tak, jeg elsker rosenkål ( er englander😉)
    Men har ikke prøvet den her før! Glæder mig til prøve 😘

    Siden  ·  Svar på kommentar

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Respekt til sporten - og Herning....