Jeg skal da vist lære at styre mig.... eller ....???

VIL vi mere…??

RESPEKT…. Andet kan man vel ikke sige…!!!!! Jeg synes dælme, at de danske kvinder er for seje…. Alle…. 🙂  Lige nu Specielt det danske kvindelige fodbold landshold og men også andre elite atleter…. Vi har bare en “TIS” kultur der er så undertrykt af Janteloven…. Det at vise at MAN VIL MERE… er jo nærmest forbudt… og om man er pige eller dreng, så kræver det virkelig, at man er lavet af noget specielt for at ikke lade sig kure af den nedtrykthed om; at man ikke skal tro man er noget… – igennem hele ungdommen…. Men så skal jeg da lige love for, at de hele så vender, hvis drømmen om toppen opnåes. Så er det jo hele DANMARK der står og hopper, hepper, samles og danser for én…. og kender man én som kender én som lige nøjagtig kender én af dem, der når toppen… Jamen så bliver der pralet med det på højeste plan og alle ønsker at være venner….

 

Jeg fatter det ikke…. Hvorfor skal vi danskere ikke stå sammen… Vi er så lille et land… og vi er kendt for være de lykkeligste mennesker…. Hvorfor ikke hjælpe hinanden og hjælpe dem der VIL MERE fra starten… ??? – også selvom der er ingen, der siger, at det nødvendigvis er dem der når toppen…

Så et inspirerende indslag i nyhederne, der gjorde så meget indtryk på mig… Den danske darling, som hun jo er blevet; Pernille Harder, kommer fra en lille bitte by i det midtjyske… Faktisk så lille at jeg har set at de skriver Ikast, men mener det er Tulstrup, som er navnet… Men i Tulstrup.. Har de lavet et hold for de piger, som VIL spille fodbold… og deres mål og statistik er at 3 ud af 10 kommer på landsholdet… Se det er da til at forstå…. og måske lidt stof til eftertanke…

kvinderne

I kan se indslaget fra nyhederne her; TALENTFABRIKKEN

Jeg skrev tidliger et indlæg om, at jeg ikke forstår den nye struktur i DBU. Hvor man bliver inddelt i årgang… Jeg synes det ødelægger udviklingen hos børnene fuldstændig … og skaber kaos og splid i klubberne – De følger de samme spillere,  de samme modstandere, år for år… Alt er den samme tummerum…. For mig at se bliver der mangel på udfordring for DEM DER VIL….. og det har INTET med mangel på plads til bredden… For den skal og vil altid være der…. Det skaber blot så stor splid rundt om i klubberne, fordi man er nød til at niveau inddele tidligere, og børn bliver flyttet op eller måske revet væk fra klubber med sine venner, for at finde et sted med udfordringer… I mit indlæg fik jeg mange svar… blandt andet at det var for at følge den internationale struktur og for at få så mange til fodbold som muligt….. JAMEN hallo…. Der er jeg fuldstændig uforstående….  Hvorfor ændre en struktur der var et godt miks til alle niveauer…. ??? VIL VI IKKE MERE…???? En klub for kvindefodbolden viser vejen…. – og uanset hvad, så er der, da altid plads til det sociale og bredden i klubberne….. !!! Det har DK da altid været gode til… Men skal vi virkelig overhales af et land, som ISLAND med 600.000 (eller hvor mange de nu er…) indbyggere på verdensranglisten… ??? De har da forstået at vise sig frem… og lagt en struktur der har skabt en hårdtarbejdende kultur, og står sammen, som et land om det… De er da meget tættere på, at opnå, det vi prøvede til EM i ’92 med herrerne end vi er…. DE VIL DET MERE ….!!

Hvis vi VIL mere så vågn da lige op… Man Kan da være lidt kæk og  sige, at maner spændt på udviklingen for det danske fodbold pga. det her…. Fik fortællingen fra én der var kommet i snak med nogle hollændere på deres ferie… Dernede er de slået hele 3 årgange sammen… og så er alle niveau fordelt derefter…. – og hvem var det nu lige kvinderne mødte i finalen…. Nåh ja…. 🙂 – Da vi flyttede til Holland for 10 år siden, var de lige for alvor startet op med professionelle kvindefodbold, og niveauet var ikke særlig højt… Så der er da virkelig udviklet sig.  Jeg kom også i tanke om vores tur derned i foråret.. Her var vi ude at se vores gamle naboers drenge spille… Drengene havde 2 års mellemrum og alligevel spillede lillebroren på et bedre hold end storebroren. Noget der var svært for den store i starten, men som de sagde han kan selvfølgelig godt mærke forskellen alligevel… og det havde egentlig kun gjort at også storebroren havde flyttet sig helt vildt netop pga den blanding af konkurrence og der altid var et niveau der matche den enkelte… De er 17 mio mennesker… det ved jeg godt…. Men DE VIL DET OGSÅ MERE…..

Vores søn nåede at gå på en skole i Silkeborg, hvor de ligeledes var 3 årgange lagt sammen, og så ellers niveau fordelt i hvert enkelte fag. En anderledes skole… men også en meget populær skole… Så nogle har da vist vejen… Så hvorfor ikke bare stå sammen hele Danmark og vis vejen for dem der VIL – og mød de enkelte på niveauet – uanset om vi snakker, skole, fodbold, job, karriere, svømning, ridning, løb eller andet…  – og så kun brug janteloven til at bibeholde den ydmyg- og taknemmelighed vi dansker mestre så flot… Men ikke til at spænde ben for unge og deres udvikling.

 

I må ikke tro at jeg skriver det her, pga noget med vores søn… Det har absolut intet med hinanden at gøre… Det er mere en forlængelse af det indlæg jeg skrev tidligere ang. den sådan som den danske struktur og kultur er blevet. Som jeg skrev omkring Vildbjerg, så skete der den vilde udvikling hos vores søns lille hold, netop fordi de mødte nogen de ALDRIG havde mødt før… Ikke de samme og samme som de hele vejen op har mødt…. Det vil automatisk ske ved at ligge flere årgange sammen… Vores venner sidder nu i et dilemma… Sønnen VIL rigtig gerne – Skal de flytte klub allerede nu – væk fra venner mm. for at give ham flere udfordringer… ??? Men som de selv siger, det er jo nemt for dem at tænke sådan, det er jo ikke dem der skal møde sine gamle holdkammerater i skolen hver eneste dag…. og hvordan vil det så blive…. ?? Altså både det med Janteloven, men også det fællesskab man bliver hevet ud af…. Selvfølgelig er jeg med på at, når de når til en vis alder vil de komme dertil, hvor valget/skridtet skal tages…. Jeg synes bare dette setup DBU har udviklet, har skubbet det tidspunkt ned i til en meget- og ALT  for tidlig alder …!!!!!!!

Men det er jo også, kun set i mit Bak-spejl …. 😉  – og nu fik jeg det brændt ud… 🙂 Det kan også godt være jeg er helt forkert på den…. ???!!!

 

tex2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg skal da vist lære at styre mig.... eller ....???