Sportgalla 2019 - En rørende hyldest...

“DAGEN-FØR-KAMP” RET..

img_6502

Efter at sønnike er kommet i støvlerne og på banen igen, nyder jeg atter at lave denne ret igen…. Ved om nogen vigtigheden af den rette mad for at præstere, og den del vil jeg rigtig gerne hvis drengene kunne opflaskes med det så det ligger helt naturligt….  😉 Manden min har dog altid grint meget af mig, den gang han var spiller fordi, han mente jeg var den der gik aller mest op i det. – JEg jeg er skisma overtroisk, når det kommer til sådan noget …. ( I kan læse mere her om Den-perfekte-opladning     )

Men selvom jeg havde en mand der, som spiller var ved at knække sig over pasta, da han havde spist et helt overflød af det igennem tiden på banen. . Ja så lykkes det mig at finde en nem og lækker ret med alt det gode , som kunne ændres i, når nu vi fik det så ofte – og derfor også hurtig fik navnet; “DAGEN-FØR-KAMP” ret her i huset. 

Jeg har før lagt denne opskrift op, men I var så mange som spurgte på den,  men den kan bestemt også godt tåle en genganger …. Den er så nem og som alle mine andre opskrifter beklager jeg, at det hele er på gefühl så find frem til hvad der passer bedst til jer – Eller hvad I lige har i køleskabes der kan bruges….

DAGEN-FØR-KAMP Ret 


4 personer

800 g kylling filetter

1 pk kalkunbacon

1 lille løg (hakkes fint)

1-2 fed hvidløg

2 squash (i fine tynde skiver)

3 gulerødder (i tern )

1 rød peber  ( i tern)

1/3 pose spinat

1 ds hakkede tomater

1 dl grønsags boullion

1 pk båndpasta

friske el. tørret basilikum

olie, Paprika, salt og peber

Kyllingen kan serveres på flere måder, steges i tern eller hakket, men jeg foretrækker at koge dem 25 min og dernæst trække kødet fra hinanden med 2 gafler => pulled Chicken.. 🙂  – Når det nu ikke er en hel kylling med skind, synes jeg at man kan mangle det animalske fedt til at give den saftige smag, så hvis så husk lige at smag til, at det ikke virker for tørt… 😉

Løgnene brunes i lidt olie i en gryde og tilsæt bacon. Dernæst steges kødet og krydders med paprika,hvidløg salt og peber. De hakkede tomater tilføjes til retten, når kødet er færdigstegt. Lad det lige simre i 5 min. Til sidst – alle de resterende grønsager + bouillonen – lad det simre i ydeligere  10-15 min.

Pastaen koges imens – og Voila… Færdig ret til at servere… 🙂

Denne ret forbinder så mange minder fra mandens aktive karriere, hver gang den laves – så det er næsten er helt mærkeligt,  hvis ikke det er før en særlig aktiv dag at den laves… 🙂 Men heldigvis kan den varieres på mange måder, så være ikke bange for at afprøve med forskellige grønsager mm. I kan gøre den mere grov med grønsagerne i større stykker, brug af broccoli, champignon, Rosenkål, chili, kikærter eller anden form for pasta – Jeg bruger også tit bare kogte strimler af Squash til os voksne.

Hvis der virkelig skal kræses og I ønsker at gøre den lige lidt mere lækker, eller evt. gøre noget ved resterne dagen efter. Så lig pastaen i bunden af et smurt fad, og dæk det med kødsovsen – top det med lidt revet ost og varm det i ovnen på 200 grader til osten er gylden. MUMS….  😉

Velbekomme til store og små… 😉

text

2 kommentarer

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sportgalla 2019 - En rørende hyldest...