En "ulykke" kommer sjældent alene ...

Fortrydelsesret på en hund???!!

 

 

img_4113

Gælder de 14 dages fortrydelsesret egentlig, når man køber en hundehvalp over nettet.. ???!!! NEJ !! Det kan vi så fortælle at det gør de ikke, med mindre man har aftalt det og det står i købsaftalen. – Ja så langt ude var vi, at vi for nysgerrighedens skyld måtte undersøgte det. Hele det glansbillede vi havde af, endelig at skulle hente vores lille hundehvalp og familien igen blev intakt efter, at vi mistede vores elskede Axel hund – Ja det Glasbillede blev lynhurtigt krakeleret,  af et Monster, (som vi kalder ham,) der godt nok ikke bider i alt, men til gengæld i ALLE – og har et energi niveau som en Duracell kanin der oveni har fået 4 Red bull – af de helt store dåser… Havde man ikke travlt med at få ham væk fra børnene der løb væk fra ham og hans spidse mælketænder, hvilket kun gjorde det endnu være, da han så troede at de ville lege og hang lige i rumpetten efter dem, ja så havde man travlt med at gøre rent efter de “fine” gule OG brune “pletter” der lå OVER ALT i huset.

Savnet til Axel blev bare endnu stærkere – ikke bare hos os men også af drengene… Vi savner vores rolige hund der bare kom hen og lå med os – en rigtig hygge hund der bare fulgte os over alt. I stedet for havde vi fået én der slet ikke kunne hygge og hver gang vi nærmede os ham, ja så bed han – godt nok i leg – men det gjorde dælme da stadig ondt, med de spidse mælketænder …

Vi elsker at have gæster og pludselig kunne vi slet ikke overskue det, fordi vi vidste, hvilket kaos det vil give med monsteret i huset… Der findes forskellige typer af hvalpe og vi tror bare at vi har fået den type der kræver aller mest.. og nej det har INTET at gøre med racen eller andet, For vi har jo haft en hundehvalp af typen før. Har mærket, at jeg er blevet så indebrændt hver gang det spørgsmål er kommet.  Den helt store forskel er jo nok bare, at den gang vi fik Axel ja der var vi kun os to – eller 3 med Axel… Der var ingen børn der løb rundt, spillede bold og sloges foran ham. Dengang  var der de samme retningslinjer uanset, hvem han henvendte sig til i huset.

 

Der var virkelig skabt et kaos i det lille hjem… og pludselig kom tanken fra manden min;  – Er der egentlig fortrydelsesret på en hundehvalp ???! Jeg skammede mig så meget og gør det stadig, over at den bare blev nævnt af nysgerrighed, i vores hjem. Det er vores eget valg at få en ny hund ind i familien… Ikke hans valg.. Vores ansvar!!! … Har aldrig forstået dem der bare kunne aflevere en hund… Men pludselig fik jeg en lille smule forståelse – for måske var vi bare ikke på rette sted lige nu, i forhold til børn og travle jobs – måske vi bare ikke havde det der skulle til for ham lige nu.

Men heldigvis ér der ingen fortrydelsesret….

For os vil det også være et helt forkert symbol at sende vores drenge – at anskaffe sig noget og så bare give op…. Egentlig er det jo en gave virkelig at kunne vise sine børn, at man ikke må opgive noget eller nogle, selvom billedet ikke altid er som man havde forestillet sig.. Men som med så meget andet så kan man med hårdt arbejde, en masse tålmodighed blandet med varm kærlighed komme rigtig langt…  🙂  

Pludselig er det lynhurtig gået den rigtige vej – han har jo bare været en hvalp, der skulle finde sin familie og omvendt… En hvalp der haft og stadig har sine første gange med alt… – og han er så lærenem,, men indrømmer at hele den krævende læringsperiode, ja den havde jeg virkelig glemt, – Men den er skam kommet til mig igen,…  😉 Bare sådan en ting, som det special foder og hvad de skal have af tygge ting, ja ALT havde jeg helt glemt.. Fandt heldigvis siden VETBOXEN.DK , som jeg forklarede, at vi havde fået en hundehvalp og var helt grøn på ny i -hvilke start kit ville de anbefale for et aftalt beløb….. ??!! Dagen efter stod en kasse fra posten nogle af deres anbefalede ting.. – Se det er dælme smart, og en helt anden verden end, da vi havde hunde for første gang. 

img_4112

 

Så nu har vi haft ham i næsten 2 mdr, og vi har ikke fået en erstatning for Axel, men det var heller ikke det vi søgte. Vi har fået et helt nyt familiemedlem, der har vokset sig til sin helt egen plads i vores lille familie, på sin helt egen måde med sin helt egen personlighed. – For selvfølgelig er der ikke 2 hunde der er ens  – heldigvis… og  det skal nok blive mindst lige så godt med Axel – Det er allerede på rette vej… Pludselig elsker man jo den lille fyr helt ustyrligt og elsker det projekt vi sammen som familie har fået, og nyder alt det han giver os på sin helt egen måde – Også selvom han 100% bliver ham der tager juleanden fra bordet, imens vi lige kigger væk eller nedlægger hele juletræet og julepynten eller flænser alle julegaverne op.. Men det er jo også en del af det Jule kaos, der skal til – er det ikke… 😉 En ting er i hvert fald blevet opfyldt – Følelsen af at blive modtaget af den gladeste hund der smiler og logre med hele kroppen – En følelse og en modtagelse jeg aldrig bliver træt af.

Så nej der er ingen fortrydelses ret… og hvor er jeg glad for det. Men forstår godt, at der alle steder står med fed, at man skal huske det ansvar der følger med, når man anskaffer sig et dyr, og man skal virkelig sætte sig ind i, hvilket arbejde det kræver at lære en lille fyr som ham her, den rette vej…

 

Velkommen hjem Egon

 

tex2

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En "ulykke" kommer sjældent alene ...