INGEN KILER TIL MIN DRENG... !!!

Julens glæder blev tændt…

skaermbillede-2018-04-16-kl-09-51-46

img_4947

Nu er der jo faktisk kun 14 dage til juleaften…. og jeg synes allerede at tiden er gået alt for stærkt… – Som tilflyttere har jeg faktisk været lidt spændt på om, man vil komme i julestemning på samme måde… Vi havde jo nogle traditioner, der hvor vi boede før. Men ja som jeg har skrevet før så er jeg en rigtig julegris, så vil gøre alt for at mine drenge får en masse andre traditioner der kan være med til at starte julen.

Så den 1.december tog vi turen til Herning Centeret, for at høre julen blive sunget ind… og allerede ved indgangen mærkede jeg – og tydeligvis også mange andre – alle de minder og følelser, man som barn får i julen, I hvert fald fik man sådan et gengældende nik og smil, når man lige krydsede veje ved indgangen….. om man plejer at gøre det med vildt fremmede mennesker – det ved jeg faktisk ikke… Men her var det som om man bare kunne se man tænkte det samme…. 😉 Der er jul over alt og julemusik i højtalerne…  Inde midt i det hele står det fineste høje juletræ og glimtede… og lige efter det kommer det, der egentlig var grunden til, at vi kom ført tid… KÆLKEBAKKEN… Herning Centeret har nemlig garanteret kælkevejr hele december… og da vi stod der, gik det op for os, at det jo egentlig var første tur for vores mindste søn på 2 år. – og selv om det var et kæmpe hit, og der blev råbt;

“IGEN…..”       “IGEN….”        og        “IGEN…”

Så var én ting jeg virkelig havde glædet mig til at vise dem… Nisseland… Det fineste nisseland, med et helt opbygget landskab, med ting, dyr og nisser som nikker, hilser, skåler og spiser grød. Så mange ting at kigge på, så mange ting at opdage og faktisk er der en brønd, som spiller musik, hver gang drengene drejede rundt på den… Ja vi glemte helt tiden, for pludselig kunne vi høre nogle synge julesange… Et kor -fra Brande tror jeg faktisk- stod stillet op ved det fine juletræ – og så blev julen sunget ind… 🙂

img_4948 img_4949

Jeg kan ikke mindes, hvornår at 1. advent har ligget inde i December… Nu sidder du sikker med et eller andet fakta om, at det sker hver…. Jul…. Men i hvert fald var det helt skidt for mig – for har jo en aftale med manden om, at der først må pyntes op den første advents søndag…. Det plejer jo altid at være FØR december, gør det ik??  Men i hvert fald var det først 2 dage efter vores tur i Centeret at det første lys i adventskransen måtte tændes. Farmand var på kursus hele weekend, så drengene og jeg tog turen til Herning City, hvor julelysene skulle tændes.

Så nu startede de nye traditioner … og hold nu lige op, hvor var der en masse mange  mennesker. Sammen skulle vi vække Julemanden, som sad i sit lille hus der fint var gjort klar til, at børnene i juletiden kan fortælle deres ønsker til ham. Derfra kom han op i julekanen, som dog var ført an af ponyer… 😉 Drengene slugte alt til sig … – og det skal moderen da også nok indrømme, at hun også gjorde 😉  Pludselig blev Hr. Borgmester Krarup hejst op i en kran… Helt op til stjernen på det kæmpe store juletræ, som står midt på torvet… Han fortalte om julens glæder og så blev julestjernen tændt af den største flamme, jeg nogen sinde har set…

Et stort “WAOW-SUK” … kom samme sekund fra alles mund… Det var jo egentlig nok det WAOW, der virkelig tændte julelyset indeni os alle… For alle kiggede på det store juletræ, som blev flot lyst op… Men i samme sekund startede dominoeffekten, og pludselig lyste bygninger, gadelamper og ikke mindst de helt igennem smukke og nok 3 meter høje hjorte op , som står midt på torvet.

Det var WAOW …:)

img_4944 img_4946 img_4952

Så lige der startede julen i det midtjyske, for første gang for os som tilflyttere – Den blev sunget ind og julelysene blev tændt. Resten af måneden vil de fra det øjeblik blinke over gaderne både i city og Center –  der vil dufte af brændte mandler og spanskrør, og julemanden vil går rundt og dele slik ud til til i forvejen sukkerramte børn, som vil stå helt mundlamme og kigge på ham med de største øjne, hvorefter de glade vil løber rundt og finder den ene nisse efter den anden  i butikkernes vinduer – Alt sammen imens folk vil stresse rundt på julegaveindkøb – Nogle gange tror jeg faktisk at det er de fine store juletræer der altid står midt i byen, hyggen og kaoset, som er dem der smelter alt det her helt unikt sammen til en julestemning, som ikke kan beskrives, men som skal føles!!! Vi hører hele tiden om E-handlen, som overtager julen mere og mere fra butikkerne… Men December måned vil for mig altid være helt specielt for butikkerne.. For den følelse her, vil ingen webshops kunne give – For den skal jo både mærkes og opleves – skal den ikke ???? !!!  Det lykkes i hvert fald at sprede julen til os helt fra den 1. december.. og nu er der pludselig kun 14 dage tilbage..og jeg har stadig ikke købt en eneste gave, men tænker at lægge vejen forbi legetøjsbutikken Børnenes Kartel i den nære fremtid.  – Hvad siger I – betyder det så, at jeg er langt bagud ????!!

 

tex2

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

INGEN KILER TIL MIN DRENG... !!!