Julesalat med chilirødbeder og appelsin…..
Måske at du, er som jeg…; Elsker JULEMADEN, meeen synes også, at den kan være lidt tung i længden… Derfor deler jeg lige ud af min yndlings Julesalat, som jeg endnu ikke har mødt nogle ikke nyder… – Altså når først de har trodset det med, at der står en SALAT på julebordet… 🙂 – Men vigtigst af alt – Den er så nem at lave… 🙂
Mængden af Ingredienser, er blot på gefühl, så se hvad der passer bedst til din smag… 🙂
JULESALAT
6 personer
1 kg rødbeder (skrællet og skåret ud i små aflange tern)
4 store blodappelsiner eller appelsiner (skrællet og skåret ud i tynde tern )
50 g hasselnødder (knust i små stykker)
1/2 Granatæble
Akacie Honning
chiliflager (efter smag og behag )
evt. et æble og grønkål til anretning…
salt og peber
Rødbederne blandes med honning og chiliflagerne og svitses på en middel varm pande i ca. 8 minutter
Imens klargøres resten og Appelsiner og Granatæble blandes i en skål – gem evt en halv appelsin og pres saften ud over salaten tilslut.
Hasselnødderne knuses*
Panden rengøres og hasselnøderne svitses der på i nogle få minutter… lige til juleduften af lidt brandt spredes i køkkenet… 🙂
Alt blandes tilsidst sammen i en skål – drys lidt salt og peber efter smag…
Thadaaaar…. En julesalat med lidt bid i, alt efter hvor meget chili du tør bruge… 😉
Man kan også vælge at servere chilirødbederne for sig… så kan folk jo evt. selv vælge at mix dem…
Dejlig fornøjelse i julekøkkenerne… 🙂
Glade dejlige jul til alle jer fra alle os…
*Fik et lille fif engang af en god ven, som er kok. Kom nødderne mm. i en pose med knude og bank dem med en kødhammer eller andet, i stedet for at fin skære dem – Nemt og det sviner slet ikke 😉
Ingen kommentarer endnu