Julens glæder blev tændt...

Model børn…??!

img_5022

“-Det er da virkelig kun dem der gider og tror de har modelbørn..!!!”

 

Sådan nogle sætninger har jeg siddet og hørt på i 1,5 time, imens vi sad i kø i Herning Centeret.. og ja det var i Fucking 1,5 time… Vi sad i kø … Så kan da godt forstå at folk kommenterede, når de gik forbi. – Men følte mig pludselig, som en af de mødre fra den der serie, som jeg selvfølgelig ikke kan huske hvad hedder. Men hvor man følger mødre i USA, der dresser deres piger fuldstændig op, og tager til alle mulige skønhedskonkurrencer.

OG NEJ …. Det er slet ikke mig !!!!

Selvom køen havde flere i blandt, som også var dresset op til de fineste, så tror jeg ikke, at det er mere slemt end i skolegården DEN dag, hvor der skal tages skolefotos og alle børn er nyklippet og har det fineste tøj på, som de normalt slet ikke må få på i skole.

AF samme grund sad vi der i køen. Jeg synes skolefotos er virkelig dyrt..!!! De mangler fornyelse og har for meget eneret på det… Godt nok er noget over nettet men eller er samme spor, som den gang man selv var barn, der køres i…. Der er ingen der bruger fotos i pung eller nærmere tegnebog længere… Eller er der ??? Tror nu ikke, det er helt forkert, hvis 80-90 % idag bruger dem oftes bare til gaver – gør vi ik??? Vi tager jo selv fotos som aldrig før – og alt ligger digitalt – men det er strengt forbudt ved skolefotos… Synes faktisk det er lidt papirspild… Specielt med de gammeldags pakkeløsninger der laves… Man sidder altid med men masse små fotos tilbage… Sidste år, prøvede vi for første gang denne BørneCasting. – og vi Elsker de billeder. De er meget mere livligere end den traditionelle opstilling – og så er det billigere – 200 kr for en CD med 5-10 forskellige billeder på..!!! Så enkelt, så nemt og meget billigere…

“-Svære behøver det ikke at være, kære skolefotomand…!!”  Altså ved godt at der er nogen der prøver, at forny sig.. 🙂

 

img_5024

Så jo vi sad der i FUCKING 1,5 time … og ville da have elsket at lavet en snemand mere i stedet ude i sneen… Men alle var advaret og blev bedt om selv, at have noget med til ventetiden. Så hørte faktisk ikke en enste brokke sig over tiden… og den fløj afsted. – Men jeg havde nu alligevel tid nok til virkelig at lytte efter de bemærkninger, der kom fra forbigående, som spyede den jantelovsagtige bemærkning ud, hvor Modelbørn+ Tror blev brugt i samme sætning.

Men helt ærlig – er det ikke det, at alle vi forældre skal…???! Tro… – nej vide … at vi alle hver i sær, har de dejligste børn…. !!! Sådan skal det da værre… og i den kø der, kunne jeg høre, at der var lige så mange, som os, der kun var der pga.  de foto’s og ikke pga en casting – som blot var et til- eller fravalg… Nu ved jeg jo at mange af jer har børn, så prøv at holde øje med bornecasting.dk eller lign. og se, hvornår de kommer forbi jeres by.

Selvfølgelig er skolefotos meget nemmere… Men for os blev det her slags Mor&søn juleshopping – og så på en smuk 2. adventsdag… 🙂 Nu forventede i nok et lille udkast af de fotos der blev taget… Men så afslører jeg jo julegaven så det må vente… 😉

 

tex2

 

5 kommentarer

 • Ihhh.. tusind tak for dine fine ord og I faktisk får noget ud af være til børnecasting – trods ventetiden 😉

  Sætter pris på dine søde ord og at I kan lide billederne.

  Glædelig jul til dig og din seje dreng.

  Vh Maja Henneberg / Børnecasting.dk

  P.s. Er det i øvrigt ok jeg bruger ét af billederne på egen side?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maja

   Selvfølgelig er det okay… Men tag mig gerne der hvor det er muligt 🙂
   og Glade dejlige jul til dig også… 🙂

   Varme tanker fra Di

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan

  PS. Jeg er i øvrigt den slags mor der har valgt de famøse skolefotos fra, da jeg synes de er ukreative, mega dyre og opstillede…. og Gud hvor har jeg følt med som en second rang mom i det fravalg i starten, men har ‘forliget’ mig med at tage nogle meget sjovere, mere autentiske og meget mere personlige billeder i andre rammer end lige i skoleregi 😉 – og børnene er meget gladere for det valg idag ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan

  Som så mange gange før læser jeg troligt med og kan relatere til hvad du skriver.
  Min store datter var til casting sidste år – OG blev valgt og kom videre – faktisk også opfordret til at komme med i noget andet…. MEN hun blev så ramt af frygten for alle andres spydige kommentarer, at ingen af veninderne måtte vide det og det blev ikke sagt i skolen.
  Hun ville have denne personlige udfordring for sig selv, så den ikke blev ødelagt af ord som ‘nå, nu tror hun nok at hun er noget’ eller ‘nå, der kommer MODELLEN’.
  Det var først efter at eventet var overstået og prøvelsen var udlevet at hun åbnede op omkring LIDT af det til omverdenen.
  – og jeg som mor blev også flere gange ramt i det, da andre mødre kommenterede lidt nysgerrigt og en lille smule jantelovs agtigt.
  Men som du siger – vores egne børn er da de bedste og i min verden er ydmyghed en kæmpe selvfølge – men jeg er også af den overbevisning at alle mennesker skal shine allermest der hvor de kan. Om det så er på fodboldbanen, på fotopapir eller om det er som den gode veninde over en kop kaffe – det er da hamrende lige meget – jeg kan bare på ingen måde forstå at det er blevet SÅ tabubelagt at man må skille sig ud – Man SKAL da skille sig ud og være stolt af det – så længe at hjertet er rent og fyldt med kærlighed, så skal man da shine alt hvad man overhovedet kan – og det er da vi forældres største opgave at få vores børn til at shine og endvidere turde det…. og så kan vi samtidig lære dem om at navigere kærligt i jantelovens labyrint 😘
  God 2.advent til dig og dine og hvor er det fedt at i shiner – for i shiner også af kærlighed!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hold da op en rammende fortælling… Men kan desværre godt forestille mig, hvor svær en verden den er… Specielt hvis man ønsker at shine med sin ydmyghed i behold. Den kan desværre godt være svær at tackle for janteloven. Men ja hun skal da bare være stolt af det – og som du selv siger så er det vores opgave som forældre, at de lære at håndtere den jantelov på rette hylde. Så den ikke sætter begrænsninger…
   1000 tak fordi du læser med, det varmer mere end du aner… -også at høre at du har valgt skolefotos fra… 😉

   Dejlig 2. advent til dig og dine 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julens glæder blev tændt...