Har sendt vores dreng afsted på en vild og uprøvet sti...

Rødbede/ingefær og chokoladeKage forklædt som et 4 tal….. ;)

Tænk at en Rødbede/ingefær-med-Chokolade-kage kan være, det sikre valg…. 😉  For det er jo præcis et år siden jeg lå den her opskrift op sidst hvor kagen også blev serveret og var i så høj kurs sidste gang, at jeg blev helt nervøs for at skuffe dem…. Men det var heldigvis ikke tilfældet…. )

Serverede nemlig Rødbedekage med chokolade og ingefær til mindste mandens gæster på hans føsda… Som altid kommer der altid mange sjove kommentar til min instagram story, når den bages …. og jeg lover jer at både børn og voksne spiser den – og de spiser flere stykker…. 🙂

Næste gang må jeg heller lave den rigtige kage…. For Jeg indrømmer, at jeg brugte Amos Chokoladetærte færdigblanding denne gang pga. det store selskab… og en smule tidspres – så det lige var hurtig og nemt… 😉 Så Det kan altså også lade sig gøre. Jeg tilføjede blot de manglede ingredienser fra den oprindelige opskrift, som jeg har lavet flere gange før

– og selvfølgelig er ingen der er i tvivl om at mad lavet fra bunden bare altid lige smager lidt bedre…. 😉 For elsker den hver gang… uhm mums 😉

– Nu er jeg også kæmpe rødbede og ingefær fan… 🙂

I år lavede jeg et stort 4 tal ud af kagen, hvilket faktisk var meget nemt – specielt fordi 4 er så kantet. Bagte blot kagen i en bradepande fra ovnen, lod den afkøle, og skar den derefter ud, efter det 4-tal jeg havde aftegnet og klippet ud af et ark bagepapir…. Så passer det jo lige…. Gemte de afskåret kagestykker til at dele ud til som lidt godt naboskab senere på aften….

Det er jo lidt vigtig, når man er ny i området…. 😉

De fleste af jer var nysgerrige på opskriften, så den skal I naturligvis ikke snydes for – altså den rigtige (fra MAD&Bolig magasinet i 2017)…. 🙂

RØDBEDEKAGE MED CHOKOLADE OG INGEFÆR


4 ÆG

250 g Brun Farin (bruger altid Sukrin Gold i stedet + evt. lidt honning)

1,5 dl solsikkeolie

200 g hvedemel

50g kakaopulver

2 tsk bagepulver

1/2 tsk salt

1,5 stor rødbede

3 cm frisk ingefær

50 g mørk chokolade

en kageform

Evt. lidt hasselnødder


Del æggene i blommer og hvider – Pisk (elpisker) æggeblommer og Sukrin sammen og hæld olien i imens

Bland mel, kakao,pagepulver og salt i

Riv de skrællet rødbeder og ingefær groft, samt hak chokolade og evt hasselnødderne fint og bland det hele sammen med dejen.

Nyd den smukke farve 😉

Pisk Æggehviderne helt stive og vend dem i dejen, der tilsidst kommer i den smurte kageform – Drys evt. rester af hasselnødderne ovenpå.

Kagen bages i ovnen på 175 grader u ca. 45 min.

Så nej den er på ingen måder sund, men virkelig lækker og top det nu endelig med evt. at komme chokoladeglasur på eller pynt kagen med tørret eller friske bær – altså når den er helt afkølet… 😉 Vores mindste dreng er en chokolade-gris, så der skulle selvfølgelig også malteters og man kan også toppe den med hvid chokoladeflager på… … 🙂

Kagen er også vild god, hvis der tilsætter 2 overmodne moste bananer eller evt. skifter det helt ud med rødbederne…. Uhm det bliver så lækkert og svampet… 🙂

Igen så er mine opskrifter meget på gefüel… 😉 Så prøv jer lidt frem, hvad der smager jer bedst – så ingefæren kan anes med uden at bide … 😉

 

God fornøjelse…. og lad mig endelig høre, hvad I synes 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har sendt vores dreng afsted på en vild og uprøvet sti...