Et magisk og surrealistisk julemarked...

Sad pludselig i borgmesterkandidatens stue….

img_4125

Jeg indrømmer, at jeg ikke helt selv forstod, hvad der lige var sket, den dag tilbage i maj måned. Men i hvert fald, var jeg 4 dage forinden kommet til at sige min mening til en fra Ikast. – og nu sad jeg i Ikast-Brandes borgmester kandidatens stue, med hende foran mig… og hold da op hvor snakken gik… Kunne se så meget af mig selv i hende.. Vores livsstil er fodbold, deres er ridning, hvor hendes døtre er på landsholdet i spring og køre verden rundt for at støtte hende… Men generelt bare om emnet sport i det hele taget kunne vi forsætte, og hun kender jo faktisk hvert eneste græsstrå der er plantet eller lagt på Ikast FS’ baner.. Ingen tvivl om at det imponerende sports campus, som Ikast har gang i er noget hendes hjerte banker for. Faktisk tror jeg det var lidt af hendes historie der gjorde det, da hendes far selv var på det danske fodboldlandshold og faktisk den første A-landsholdspiller fra IFS, som jo nu er FC Midtjylland, så hun ved om nogen, hvad det kræver som spiller/person  men også som familie at være i elitesporten.

Så hun fangede virkelig min opmærksomhed.

 

Det var jo lige nøjagtig derfor jeg sad der… Min undren… Har fulgt Ikast by så lange fra sidelinjen, da manden min hver eneste dag har haft sin dagelige gang deri pga FCM trænings- og akademi anlæg i byen …. og specielt efter at vi har fået Aziz som “plejesøn”, har den virkelig interesseret mig. Der er jo tale om en by, der lidt er underlagt den jyske stolthed eller også ved de ikke, og hvor mange muskler de egentlig har at spille med, som de bare slet ikke har brugt – og hvis de bliver brugt, ja så tror jeg at den ikke længere vil være den fastklemte plet i skyggen af de 2 andre byer. Byen har så mange succes historier der ikke er blevet fortalt eller delt – Mange er eksempelvis grønne af misundelse over al den sport og uddannelse på aller højeste niveau byen kan tilbyde – og så på trods af dens størrelse – og ser man på dens industri ja så har 80% af Danmarks befolkning nok et eller andet i deres hustande som stammer fra byen endten i form af tekstil eller interiør. – Hvem kender ikke mærker som Gestuz, Karen Simonsen, House Doctor og Blommingville … Bare lige for at nævne få af dem…

Men med ubrugte muskler, ja så mener jeg alle de muligheder der er i byen som ikke er udnyttet omkring bylivet… Det er i hvert fald min mening, og tydeligvis også hendes – det var nemlig lige Alt dette ville hun gerne tale om… Blev så overrasket over, hvordan hun virkelig har lyttet til mig – der jo egentlig bare har fulgt kommunen fra sidelinjen og syntes, at det er synd, at potentialet ikke bliver udnyttet.. Men ikke nok med det hun handlede også derefter… og så blev jeg virkelig  nysgerrig.. og spurgte, om jeg ikke måtte se lidt mere til det der politik… Noget jeg ALDRIG har interessere mig mig for…

– for hvordan filan skal man så lige gennemskue, hvem de er  igennem nogle valgplakater…???! 

Fik så lov til at følge hende lidt i sommers…

Hvor hun blandt andet var ude og besøge flere steder i kommunen – Det er vildt alt det sådan nogle politikere skal have styr på… Helt naturligt faldt hun i snak med dem der lige kom forbi, eller snakkede med nogle af de arbejdende vi passerede… og der så jeg det ikke bare var mig hun lyttede sådan til… For var så imponerede over, hendes tålmodighed og interesse i dem alle…. Ikke alle vidste hvem hun var, men ønskede bare en lille snak… men alligevel havde de hendes opmærksomhed…

img_4127-2

dsc_0385

Men det der varmede mig aller mest, der på hendes tur rundt, havde hun sin datter med til at filme… Det at vise hvad der sker rundt om i kommunen, var blevet et mor-datter projekt og helt tydeligt en kvalitetstid de begge nød meget… Det var så sødt og sigende om, hvilken varm familie-mor hun først og fremmest er, der inddrager hele familien i politikken. Samtidig med at jeg har oplevet den passion og respekt der er omkring hende, når hun er taleren blandt mennesker.  Tog med til et parti-møde og pludselig stod min kære svigerfar (Arne Bak Nielsen)  der også, han har boet  mange år i kommunen, og nu også ønsker at give hans bidrag af hans erfaring på ældresagen til at støtte netop hende.. Så stod jeg der midt i noget jeg ellers ALDRIG har interesseret mig i, og kunne mærke hvad valg egentlig går ud på… Det handler ikke så meget om hvilket parti… Men meget mere om hvilken kærlighed man har til selve egnen og den passion de hver i sær har…

 

Jeg ved godt det farligt at blande politik med en livsstil blog… og er egentlig blevet advaret imod det – og det er hverken reklame eller andet, og ikke noget med at jeg fordelagtiggøre nogen frem for andre… Som sagt jeg har aldrig interesseret mig for politik… Men jeg interessere mig for mine børns og dermed også plejebørns fremtid… Så jeg skriver egentlig  kun det her fordi, at der kunne være nogle i den kommune – eller nogle som kender nogle derfra… der lige som jeg har svært ved at gennemskue alle de ansigter der hænger rundt omkring i alle byer. Så kunne jeg hjælpe folk,  med at ligge lidt flere følelser ind i den plakat der hænger i Ikast-Brande kommune med Anette Mosegaard, jamen så har jeg da i hvert fald gjort noget imod den undren, som “Plejemor”, der startede det hele den dag tilbage i Maj måned.

– Er det ikke det der følger med i det at være mor… Altså interessere sig… – også  for deres fremtid  ??   😉

 

tex2

 

2 kommentarer

  • Dina

    Det er en meget god skildring af mennesket bag plakaten. Jeg er også selv blevet slået af, hvor lyttende og åbent et menneske, der gemte sig bag navnet.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et magisk og surrealistisk julemarked...