Fordomme

Er du skoleklar……. Mor ???!!

Hvorfor er der ingen der har spurgt mig om jeg, som mor er klar til at få min søn i skole ??? – og dette har intet med skolen at gøre, for tror mig, de har gjort alt for at klæde os forældre bedst mulig på. Idag er det søndag, så tid til at gøre klar til en ny uge. I morgen skal vores lille skolebarn følges i skole. Jeg bliver altid så fyldt af nostalgi hver morgen man følger ham afsted  – et virvar uden lige af cykler med glade og også lidt trætte børn og en masse forældre og ordet “Godmorgen” bliver gentaget utrolig mange gange, på meget kort tid. Mange ting minder så meget om den gang man selv gik i folkeskolen  – og så alligevel ikke……

 

Vores store søn har nu gået i skole i en måneds tid – og især de første 2-3 uger, når jeg er blev spurgt til, hvordan det gik med Karl Konrad i skolen, tog jeg mig selv i at trække i det…. Altså I ved sådan; “Jaaaahr…” (-ej det er lidt svært at skrive uden, det stadig kan tolkes på begge måder) Jeg har i hvert fald ikke lydt overbevisende. Men en dag, hvor jeg stod der over på skolen gik det op for mig, at det virkelig er noget pjat!!!! For det går PISSE GODT… (undskyld sproget), men det var MIG, der skulle trækkes på skulderen af. Selvfølgelig har vi som moren og faren, snakket og gjort os en masse tanker omkring, det at have en søn som går i skole. Men jeg har INGEN måder vidst, hvordan jeg har skulle forholde mig til det. Ved ikke lige om jeg bare havde en forestilling oppe i hovedet, at det hele er, som det var den gang jeg selv gik i folkeskole. For hvad FILAN er der lige galt med et ganske almindelig skoleskema??? Et skema, hvor man (nok mest som forældre) Lige kan kigge på for at følge med i og vide, hvilke fag der skal pakkes og laves lektier til… – en masse bøger skal pakkes pænt ind – men nej, nu er der ingen skema som sådan og heller ingen bøger med hjemme. Altså indrømmer blankt – jeg var fuldstændig LOST… !!!!

Så er der et forældre intranet, hvor vi fik beskeden 1. skoledag, at det kunne vi lige tjekke hver søndag, så vi var klædt på til den kommende uge. Så det gjorde jeg så den efterfølgende søndag – men holy shit…!!! Der var jo så mange informationer og beskeder, at jeg efterfølgende tjekkede hver dag i et par uger for ikke allerede at være bag ud i informationerne. Tænk hvis man pludselig missede en info, hvor der står de skal medbringe noget og ens søn så var den eneste der stod i klassen uden den ting. Så skal man have en skoæske med der, en pude med den dag, idrætstøj der, et syltetøjsglas, noget som starter med et T …  – og vi har kun 1 barn… RESPEKT TIL DE FORÆLDRE MED FLERE SKOLEBØRN… – for der er jo ikke kun forældre intra – men også et elevintra, som man skal være obs på.

KK var lidt små syg en aften, og det gik op for mig, at jeg ikke vidste, hvordan man skulle sygemelde ham. Det Daycare system man kender fra børnehaven, kunne man ikke hænge sig op på længere .Min kære svigerfar var i nærheden, og han sagde, at man sikkert ikke skulle gøre noget, bare skrive det i deres kontakt bog, som KK kunne vise sin lærer dagen efter. En kontakt bog tænkte jeg så lige. Husker den tydeligt fra ens egen tid. Det hæfte der nok var aller mest slidt efter et skoleår, fordi det var det man altid skulle have i tasken. Mener ikke jeg havde hørt om det til 1. skoledag – og mener heller ikke at jeg havde set en-…. Men igen var det mig, der havde misset at høre om det??? 

En mandags skulle vi så til skolehjem-samtale – eller det troede jeg, jeg havde læst mig til!!!! Vi stod hele familien pænt (dog med lidt sved på panden, da vi havde skyndt os helt vildt for at nå det til tiden) i et stort og mørkt klasselokale. Men mødte så ham vi skulle have mødet med, og så spurgte, om vi var gået forkert. Han kiggede meget mærkeligt på os, for det var jo slet ikke den dag… Det er så først i slutningen af september en gang. DOOOOH…  Kunne intet sige til det – datoerne lignede ikke hinanden – tidspunkterne lignende ikke hinanden – uge nr. lignede ikke hinanden. Der var intet der kunne være så misvisende, at man kunne tro det var den dag, som jeg så havde skrevet ned. ARMEN FOR FILAN DA.!!!! Var sikker på, at jeg så i ham lærens blik, at han bare tænkte – hold nu k… det er op af bakke med hende der…. :). Han smilte i hvert fald meget 😉  Manden min forsøgte at opmundre mig på vej hjem, med at det også var dejligt med en lille gå tur …  – og det er bestemt ikke ham at sige sådan noget. Selvom jeg er typen, der gerne skal have styr på mine ting – kunne jeg ikke gøre andet end selv at grine af det og hele min nye kaos lignende situation som Nystartet-Skolebarns-Mor…

migups

Mange UPS ‘er i starten ….

Vi føler os heldige, da vi tilhøre et distrikt med én af de skoler i byen, som er meget populære med det bedste ry. “FREMTIDENS SKOLE FOR NUTIDENS BØRN” – Er deres slogan til deres lidt anderledes system, som kører med 2 spor, hvor hvert spor har 4 klasser. I hver klasse går der elever fra 0-3 klasse og alt efter hvilke fag de har, bliver de niveaufordelt og ikke aldersfordelt – Systemet meget kort fortalt – Eksempelvis hedder de ikke O. klasses elever, men STARTERE. Kan I følge med??? Forstår I systemet ??? – sikkert ikke – Sådan tænkte jeg også i starten, men faktisk har vi aldrig kunne mærke noget på Karl Konrad, tvært imod så mærker og ser vi, hvordan de leger på kryds og tværs uanset alder, hvilket virkelig varmer. Husker da vi gik i skole, hvor det ikke var normalt på nogen måder, at lege med dem som var 3 år yngre end én selv.

I den kommende uge bliver vores store søn 6 år …. 6 år… 🙂 Det er jo så kæmpe stort. Men i den forbindelse har vi så invitereret drengene her hjem – så nu skal der arrangeres drenge fødselsdag,. Et program til en flok drenge i alderen 5-9 år. Et rimelig stort spænd ikk’!!! KK fylder jo 6 så vi er ikke lige helt opdateret på, hvad en 9 årig synes er sjovt :). Har selvfølgelig undersøgt og planlagt en del, men alligevel så I siger bare til, hvis I har nogle forslag til, hvad man kan lave til sådan en blanding 😉

skoleKK

Han er bare så skoleklar …

Men det at gå i skole er jo virkelig helt fuldstændig noget andet end børnehaven – og hvem prøver ikke at gøre alt så perfekt, som muligt for at ens børn skal få det så let som muligt. – for alt spiller for den lille skoleelev. Nu er der gået ydeligere et par uger og føler heldigvis, at der er kommet en lille sammenhæng i det hele, så det går da lidt den rigtige vej – hvis bare man husker at tjekke Intranettet 😉  Heldigvis har mange forældre helt fra starten kigget trøstende på mig, når de kan se hvor rundforvirret jeg er. De mener, at de var lige så forvirret i starten og at det faktisk kun er én selv som forældre der er, da børnene lynhurtig lever sig ind i det – og med det fantastiske ry skolen har, så er vi jo heller ikke i tvivl.

 

Jeg vil i hvert fald sige, at selvfølgelig er det svært, at vide hvad man skal forberede sig på. Så NEJ, jeg var nok slet ikke Skoleklar – Er der nogen af jer derude, der kan sætte jer ind i det… Eller tror I egentlig bare at de andre forældre har haft ondt af mig og trøstet mig med, at de fleste har det sådan. Eller er det bare mig, der synes, at der er en kæmpe forskel på at have et børnehave barn og et skolebarn??? Kan kun anbefale jer (nok mest mødre) at gå ind og se BAD MOMS… Jeg grinede så meget at tårerne trille ned af kinderne hele filme. En film der giver én meget trøst – for selv en BAD MOM kan være en GOOD MOM..ik’?! 🙂

Så blev der lige blottet lidt af mine mor-bekymringer, men alt sammen er kigget i det samme Bak-spejl, bare fra en anden vinkel. Huske endelig at skriv, hvis I har noget på hjertet – måske Idéer til drenge-fødselsdagen !?

tex2

 

6 kommentarer

 • Jannie

  Haha, jeg er så børnehaveklasseleder på en anden skole i Silkeborg og bare rolig du er absolut ikke alene😊. Det er et kæmpe skridt på alle mulige måder, at gå fra børnehave til skole. Og næsten intet kan samlignes med, da vi selv gik i skole. Alt er forandret.
  Og ja, børnene finder heldigvis hurtigt ind i de nye rutinere og synes bare det er fedt at starte i skole. At det er forvirrende for jer forældre, ved vi udemærket godt og tro mig, vi ryster bestemt ikke på hovedet af jer, men ved at I gør jeres bedste, med de bedste intentioner og morer os bare over alle de sjove/skøre episoder der sker. Vi glemmer og kludre også selv i det, -specielt i starten hvor vi også bare helst vil gøre vores bedste og give den bedste start for alle børn og forældre.
  Tag det roligt, grin af de fjollede situationer og glæd dig over alt det nye din søn lære og kan. Han overlever fint selvom I glemmer en idrætstaske, madpakke, et møde eller andet😉. Han kommer til at vokse og blive så stor i løbet af det første år. Bare tag det roligt, du gør det super.

  Tak for en rigtig fin blog, blev lige præsenteret for den, den anden dag. For mange år siden var min daværende kæreste venner med din mand. Derved lært jeg ham også lidt at kende. Sjovt at høre om, hvordan livet er gået ham igennem dine fine fortællinger. I virker som et fantastisk match og en dejlig familie😊

  Vh Jannie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Jannie

   1000 tak for de meget søde afsluttende ord.. de rørte da én mindst lige så meget som dine første var trøstende. Men dejligt at høre det lidt fra den anden vinkel, så ved man at I alligevel griner med os og ikke af os 😉
   Ha den dejligste dag.
   Bedste hilsner fra Di

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Winnie

  Hej
  Kan godt huske hvordan det var, da vores den ældste startede i skole og jeg havde det fuldstændig som du beskriver😜, men kan love dig at det bliver nemmere og snart er du helt inde i rutinerne. Vi kan også stadig glemme idrætstøjet😁, men man må bare tage det med et smil og sige pyt, for alle glemmer noget indimellem😉. Mht fødselsdagen er jeg sikker på I nok skal få en dejlig dag, børnene er ikke så krævende, men en skattejagt er altid et hit. Lav en straffespark konkurrence med Kristian i målet, det har altid været populært her med vores far mellem stængerne og en masse drenge det bare sparker løs👍. Og ellers bare tid til at lege på kryds og tværs. Til sidst vil jeg sige tusind tak for i lørdags hvor vi mødtes til koncert, så fedt den måde i alle var på og stillede op til billeder. Min søn på 11 år var Mega glad/ stolt da så billederne af sin mor med Kristian og Jes Thorup😜😉👍❤️.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor hyggeligt at høre fra dig – for ja vi havde alle en fest… Hvor der ikke var nogen tvivl om at kongen den aften var LUKAS… Nøj hvor er han da sej hva’!!! Dejligt at man som mor kan gøre en søn stolt med sådanne billeder 😉
   Dejligt at høre dine opmuntrende ord… så krydser jeg fingre for at I alle har ret og der er lys forude 😉
   Ha den dejligste dag

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Jeg kan SÅ meget sætte mig ind i din situation. Vi har også været der, og havde næsten følelsen af, at det var et fuldtids job at være forældre til et skolebarn. Som du skriver, er der bare SÅ mange ting man skal være opmærksom på, få læst og huske at sende med i tasken.
  Nu går vores søn i 2. Klasse og jeg kan love dig, det BLIVER bedre. Tror måske også man lære at slappe lidt mere af i det, og sige pyt hvis der er noget man har glemt, og så lære sine børn at det kan også ske at mor og far glemmer noget 😊. Det er så hyggeligt at læse med på dun blog. Ha en skøn dag. Kh Lærke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Lærke

   Tak for dine trøstende ord – dejligt at høre at der er lys forude… 🙂
   -også skøn dag til dig 🙂
   Bedste hilsner fra Di

   Siden  ·  Svar på kommentar

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fordomme