Mokaï Cheesecake
More than a drink
Manden min har FØDSELSDAG…. HURRAAAAAA…. 🙂 og da vi for nogle uger siden sad og savlede til et BAGEDYSTEN afsnit, kom jeg i tanken om den perfekte kage, fra den Mokaï og LIV MARTINE (den skønne livsglade og tidligere vinder af bagedysten) kampagne nogle af jer ved jeg havde for et år siden, Så skulle den bare afprøves igen…..
Vi har så meget at fejre, både FØDSELSDAG, FERIE og nok aller mest en fejring af lægernes dom af sønnikes ben, er at det er på rette vej… 🙂 Så kom der lige lidt mere MOKAï i end der står skrevet i opskriften…. 😉 Men vil I ikke love mig, at I prøver denne CheeseCake, hvis altså at jeres øjne bliver lige så store og ører lige så spidse, som mine, når I hører sammensætningen af de to ord MOKAï og CHeeseCake …Den er virkelig et MUST TRY – og jeg er endda ikke en KAGE-pige, men kagen her er med sværhedsgaden NEM/LET…
SO GO FOR IT…. 😉
MOKAï JORDBÆR – LIME CHEESECAKE
Opskrift til en kagering i 20-22 cm i diameter
KIKSEBUND
200 g Digestive kiks
100 g smør
MOKAï OSTECREME MED JORDBÆR LIME
3 blade husblas
1 usprøjtet Lime
1 dl Mokai Jordbær & Lime
200g ostecreme
3dl piskefløde – (Jeg brugte Soya Cuisine)
1 stk Vaniliepasta /sukker
50 g Flormelis
MOKAï GELE MED JORDBÆR & LIME
4 blade husblas
120 g Frosne jordbær
50 g sukker
3 dl Mokaï Jordbær & Lime
KRYSTALLISERET CHOKOLADE
100 g sukker
100 g vand
100 g hakke hvid chokolade
Kiksebunden blendes sammen og i kageformen (husk at smøre den godt ind inden 😉 ) og på køl i 30 min.
Ostecremen startes med at varme mokai og saften fra limen op til kogebunktet, hvor den blødgjorte husblads tilføres, og køles af. Rør Vaniliepastaen sammen med ostecremen, revet limeskal og flormelis, og vend det sammen med den afkølet Mokaï saft. Derefter piskes fløden til en let flødeskum, som til sidst sammenrøres med ostemassen. Ostecremen er nu klar til at ligges ovenpå kiksebunden og på køl i 3-4 timer eller på frost i 1-2 timer, inden geleen kan påbegyndes.
Geleen koges op med og blendes lidt… hvorefter det grove sigtes fra inden den blødgjorte husblas puttes i …. Geleen puttes på, som nu igen skal stå 1-2 timer på køl…. -Eller natten over og så er kagen ellers klar til at blive pyntet… 🙂
Hvis du ønsker fremgangsmåden lidt mere detaljeret, synes jeg næsten du skal gå ind på
Eller på Liv Martine’s egen Blog og følg opskriften… Det er trods alt dem der skal have hele æren for denne fantastiske kage…. 😉 – og 1000 tak LIV MArtine – fordi du fik taget hul på min CHEESECAKE MAKING DEBUT…. – stadig den eneste jeg har turde hoppe ud i… 😉
Helt særlige mennesker, for fordelt sin fødselsdag ud på flere dage…. Så Manden fejres selvfølgelig hele weekenden.
.. og Kagerne… ja de er lige så stort et hit idag, som de var igår…. 😉
Ingen kommentarer endnu