Tunsalat med rosenkål – til hele familien…
Nu tænker I sikkert, at Rosenkål ikke er for hele familien…. Eller også ved I ikke lige, hvad de rosenkålen skal bruges til. Men vil næsten vædde med, at I her finder en opskrift, hvor langt de fleste vil spise det – store og små… 🙂
Nogle af jer har efterspurgt lidt flere opskrifter, og det er jo Januar, så tænkte at jeg lige ville dele en af vores ynglings salater herhjemme – og den er SÅ nem at lave og du kan tilføje, hvad du ønsker og/eller lige har i køleskabet…
Til 4 personer
3 ds tun
5 æg
2/3 af en pose rosenkål
1 avokado
1 ds Kidney bønner
1 ds kikærter
1 lime
En håndfuld solsikkefrø
salt og peber
evt. Quinoa frø, hytteost, chiliflager, Edamame bønner
- Dryp tunen fri for vand (Husk at kig efter det blå MSC mærk, når du handler fisk!)
- Kog æggene som I bedst kan lide dem og del dem i både
- Rengør og pluk rosebladene – skær evt. resterne i kvarte… Rist dem i olie på en pande, vend dem godt i et par minutter – (de må gerne stadig være lidt hårde) Tilsæt salt, peber og evt. lidt chiliflager – hæld dem i skål
- Rist solsikkerfrøene i panden fra før (med olie rester) til de begynder at poppe… 🙂 Tilsæt evt. en smule salt – dryp dem af mellem 2 stykker køkkerulle – bank dem evt med en bøfhakker, kagerulle eller lign. imens de ligger mellem lagene.
- Skær avokado i tern
- Skyl bønnerne og kikærterne godt
- Bland det hele sammen i en skål og pres lime saften og evt salt og peber udover…. og velbekomme… 🙂
Jeg tilsætter gerne hytteost og Quinoa – som et godt supplement til salaten – i stedet for pasta, ris og brød. Men for børnenes skyld laver jeg lidt pasta til ved siden af… 🙂
Glæder mig til at høre om nogle af jer får mod på rosenkål… 🙂
Prøvet her til aften – kan klart anbefales! 🙂