Disney on ICE

“Degraderet” til Service Medarbejder

Så er det sket… Jeg har nu fået tildelt mig titlen, som

“Service Medarbejder” …

Efter et foredrag med en Mentaltræner i sidste uge, var jeg ikke længere i tvivl. Emnet var netop, hvordan forældre til sportsbørn skal agere…. Et virkelig spændende, men også ømt område, der specielt satte hæle ind i siderne på mange af os forældre til elever på en idrætsfriskole, som var samlet.

Service Medarbejdere… Ikke Curling Forældre….

Men for fanden – undskyld – Der er altså ét område, hvor bliver vi tvunget ud i det ….  ?????

For ja, jeg føler da, at  jeg er det største slæbe-æsel hver gang vi er afsted til kamp med sønnike. Jeg kan ikke længere give mindstemanden skylden – Pusletasken er forlængst blevet skrottet.

Det skyldes mest af alt, at hver gang vi går over dørtrinet til idrættens MADCAFé eller Cafeteria, som det stadig kaldes flere steder i de forskellige idrætsklubber, ja der bliver vi nærmest bedt om at ligge smartphonen og i stedet tage den gode gamle Walkman med kassettebånd i hånden.

100-vis af børn og voksne kommer på besøg, til tider åbnes der måske flere boder op, for at forkorte ventetiden – Men er spørgsmålet er det samme, når det bliver ens tur;

“- Skal du have REMOULADE eller KETCHUP til din Fransk Hotdog og Pommes Frites ???!!!”

PRæCIS som det lød, dengang jeg selv var pigespiller… (for rigtig rigtig mange år siden… 😉 )  Forskellen er groft sagt, at Passions sodavanden er udgået og skumfrøen der den gang kostede 10 øre, nu koster 1 kr. stk.

Er vi virkelig ikke kommet længere i dagens Danmark ????

Udviklingen i sporten er da gået så stærkt siden – Børnene specialiseres i en meget tidligere alder, der stilles mange flere krav fra alle mulige kanter, fra at de er virkelig unge – uanset niveau… Selv kosten er man blevet så meget klogere på – og alligevel “støtter” mange CAFETERIER op om, at børn skal forbinde sport med friture mad, fransk hotdog, pommesfrittes og en hulens masse slik….. ???!!!!

De steder, af alle, der netop burde være forbillederne – hvor alle os “Service medarbejdere”

skulle blive inspireret til “HOW TO DO IT” !!!!

Mentaltræneren, der stod der foran alle forældre under fordraget – satte vores roller ind i faser hos sportsbørn…

FORæLDRE -> Ass. TRæNER -> SERVICE MEDARBEJDER -> MANAGER -> FORæLDRE

Kan I finde jeres fase… ??? Den sad lige ind i siden på mig…. også selvom hans tidsplan for de forskellige roller fortalte mig, at jeg var hoppet i SERVICEMEDARBEJDER titlen, alt for tidlig…. 😉 – og rollen MANAGER aldrig bliver et issue….

Men lige nøjagtig den tidlige SERVICE MEDARBEJDER ROLLE føler jeg ikke, at jeg er alene om …. For F*nden, hvor er der mange af os mødre der render rundt, som de vilde Service Medarbejder, med xtra lange arme. Fordi vi slæber rundt med tasker fyldt op med mad – der kan fylde depoterne rigtig op igen, hos de små drenge og piger inden/mellem og efter de skal præstere i kampene eller andet – og med tiden ikke bare til dem, men også til os selv og de andre på sidelinjen….

Altsammen fordi de groft sagt stadig har i gang med at vende kassettebåndet i Walkman’en (den franske Hotdog), hvis man stiller sig i køen i hallens Cafeteria……..

Curling forældre ???!! Nej det synes jeg faktisk slet ikke… Men med ordet Service Medarbejder synes jeg, at han ramte helt plet… 😉

Allerede i en alder af 7 år, fik vores søn beskeden om vigtigheden af det rigtige mad – ja selv reglerne/holdningerne dagen før kampen blev også udpenslet…. – Af hans trænere  ….. !!!   Alle De små hurtige fix, som hotdogs, pommes, sodavand og slik var BANDLYST – og dette måtte der først tænkes på efter alle kampene var spillet….

Måske lyder det voldsomt for nogen af jer…. Men jeg bliver faktisk stolt af at være dansker, da jeg hurtig fornemmede, at det er kotume for de fleste hold og sportsgrene rundt om i landet…. Hvor er det, da STORT og en virkelig sej udvikling der er sket – En gave – synes jeg – at videregive til børnene  … Det kommer ikke længere bag på folk, hvilken forskel kosten giver (også) for børnene – i al almindelighed, men i særdeleshed, når der dyrkes sport…..  Frustationer fra de rene sukkerchok, bliver omdannet til energi og styrke.

Misforstå mig ikke, for de selv samme hold kan jo sagtens samles på MCD efter kampene og leger rundt i legetårnet, og mødes ved slikskranken hver fredag, for at fylde poserne med fredagssnolder…. som de børn, de nu engang er….. 🙂

Det har jo intet med det at være fanatisk at gøre… Men måske mere det at udviklingen og viden har inddraget hele livsstilen i og omkring sporten…. 

Naturligvis er der også nogle foreninger, der er heldige, at have de vilde livssjæle bag diskene i cafeterierne, der på den lækreste måde, er forbilleder ikke bare for børnene, men også selv for os “Service medarbejdere” …. 🙂 Nu har manden min sin daglig gang i Ikast hallen – som husere Fodbold, Volley, Håndbold, Badminton, gymnastik på både højeste niveau, men også helt ude i breddespidserne…. Nogle gange har de over 1000 gæster, og alligevel formår de altid at have flere de sunde valg stående forrest – Det gør mig så glad helt indeni, når man støder på steder som dette, men synes desværre det er langt fra det generelle billede – eller er det måske bare mig ??? Måske sidder specielt en oplevelse fast hos mig…. Et ellers virkelig gennemført stævne, med hvor samtlige boder kun tilbød den legendariske Hotter og en masse slik – Deres café udvidede udvalget, med en burger og pommes … Da jeg hverken spiser svin eller okse, valgte jeg, at køre til den nærliggende tankstation – Det valg var jeg lagt fra den eneste der havde taget – for jeg genkendte mange af de andre forældre fra samme stævne…..

Ja undskyld,  jeg er bestemt ikke ude på,  at svinge ud og ramme jer, der gør et kæmpe stykke arbejde måske endda helt frivillig – for det lokale og ikke mindst for sportens skyld. I har min aller største respekt – og jeg vil elske at støtte op om det…..Det håber jeg I ved !!!!  – og selvfølgelig kommer jeg også med et lidt farvet miljøskadet syn på det hele i qua af min mands tidligere karriere, hvor det sunde valg altid blot har været en del af livsstilen. En livsstil, hvor vi aldrig har lagt skjul på, (specielt ikke i forhold til børnene,) at for os (ingen facit 😉 ) gælder det om, finde balancen, hvor man samtidig nyder livet…. 🙂  Men netop derfor, har vi også både set og prøvet, hvilken forskel kosten gør, også på drengene…. Så når nu klubberne og sportsgrenene derude selv længe har haft fokus på det – helt uden at være fanatisk omkring det….

– Så er det okay, at det “generelle billede” parkerer den meget legendariske Hotdog + pommes, som første- og til tider eneste valg ….. ???!!!

Jeg ved selvfølgelig godt, at titlen SERVICE MEDARBEJDER, indebærer meget mere end bare det 🙂 Men det ramte mig nok bare lige med den del, fordi jeg gang på gang griner af mig selv, når jeg slæber rundt…. Men som mange andre (tror jeg),  føler jeg (desværre) at det var det værd bagefter, fordi udvalget ikke rigtig gav noget alternativ…

Eller er jeg bare helt forkert på den….  ???

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disney on ICE