Alle er vindere...

En beklagelig lærdom

Alle jer, der har børn eller har været ude, at se børn spille/træne fodbold i de unge aldre som U7-U8. Ja I kender sikkert også til det med, at koncentrationen nogle gange falder lidt ud og så kan flere stoppe op for at kigge på en helikopter, et tog, en blomst, en mariehøne eller lignende. Det kan også være at der er en der “stjæler” opmærksomheden fra den anden ved lige at gå og snakke om alt mulig andet – eller der mangler at blive bundet snørebånd, og så løber man da bare lige ud – alle disse moments kan ske anytime, også selvom man er bagerst mand og modstanderne kommer stormene ned mod én – så kan det nemt ske, at det lige var det splitsekund, hvor koncentrationen ikke lige holdt og opmærksomheden var på noget helt andet. Så modstanderne med lethed kan score.

Det skete så midt i en kamp sidste weekend men vores søn, hvor det denne gang var modstandernes hold, som havde en målmand, der virkelig skulle tisse – og da der var hjørne i den anden ende kunne det jo sagtens have været muligt at nå det. Men alle disse ting kender I jo til – det er bare ikke altid man lige fanger det på video – men det gjorde jeg denne gang.

 

Jeg lagde vidoen ud, fordi jeg synes det var en sød video og mente alt kun i en god hensigt. Ville på ingen måde hænge drengen(e) ud for noget og da Jysk fodbold/DBU ringede for at ville bruge videoen, som et frisk pust, havde vi også en dialog omkring de etiske aspekter i videoen, og de går rigtig meget op i det omkring beskyttelse af børnene og har selv nedskrevet regler omkring filmning af ens egne og andres børn. Men de mente bestemt ikke at der blev overtrådt nogle regler også pga, at man ikke kan se ansigterne. Men de ville skrive lidt tekst dertil således, at der ikke forekom nogle misforståelser. Derfor sendte jeg videoen til dem – som dermed også var informeret om, at jeg ikke havde tilladelsen af forældrene.

Derefter gik det helt amok og alle journalister ringede og skrev fra hele norden. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi, troet at det ville komme op i det omfang – havde blot givet tilladelse til at de kunne vise den på deres side med 17.000 læsere, og aldrig tænkt tanken om at komme i nærheden af de 450.000 som den ca. er oppe på nu.

 

herligste-maal

Lynhurtig fik jeg det så dårligt over ikke at have talt med forældrene – til trods for dialogen med Jysk Fodbold/DBU. – så da GO’Aften Danmark ringede og spurgte om de måtte bruge videoen, som et sødt indslag, måtte jeg sige nej, med mindre jeg nåede at snakke med forældrene først. Fik fat I deres træner, som ville forsøge at skaffe nr. til dem, dog uden held. Men håber stadig på at kunne få en snak med dem. Hvis nogen af jer har set det i fjernsynet nogen steder, så sig endelig til, for der er ingen tilladelse til det.

 

I kan se eller gense videoen på min blogs facebook side;  Årets herligste video    🙂

Men må indrømme at jeg på ingen måde troet, at omfanget ville blive så vildt, som det nu er – og nej jeg har ingen kredit selv fået for den, da alt er gået tilbage til Jysk fodbold hjemmeside hver eneste gang. Så det er bestemt ikke derfor jeg gjorde det. Synes bare selv, at det var en sød video, som viser det kan ske, hver gang der spilles kamp på det niveau – så et sødt indslag til Jysk fodbold hjemmeside fra normen – var min hensigt. Men at læse alle de mails jeg har fået eller de kommentar, der har ligget på ekstrabladet og som forståeligt nok også er skrevet til mig; om at jeg skulle skamme mig! Og det kun er en video der skal grines over, hjemme hos én selv – og hvor egoistisk man kan være at udsætte andres børn for dette, og at det kan være baggrund for at nogle bliver traumatiseret -og havde vores søn ikke scoret, ville den have været meget sjovere for så var det ham det gik ud over… og jeg kunne blive ved – Det gør mig så oprigtigt ked… For jeg har virkelig lært, at man har ingen jordisk chance for at styre hvor og hvem der ser og deler den og i hvilket omfang, når det ligger noget ud. Jeg har selv snakket og givet tilladelse fra min side, at Jysk Fodbold/DBU kunne dele den. Derudover har jeg givet TV2 sporten og Ekstra Bladet lov, blot kun med henblik på at de skulle bruge den video fra Jysk Fodbolds side, således man kunne kontrollere budskabet – og jeg havde deres etiske rammer i ryggen. Alle med informationen om, at jeg ikke havde tilladelsen fra de andres forældre, hvis dette var en nødvendighed. Så intet var med henblik på at fremme min blog eller noget andet, for jeg fik INTET ud af det, ud over al det kritik, som jeg er typen der tager meget nært – Det var det der faldt tilbage på mig. Hvilket er helt fair.

img_0078

En mandag med blandet følelser

Vi selv har haft en “hellig” weekend, hvor vi har været til familietræf med min familie. Vi er en kæmpe familie, som kun bliver samlet hvert andet år. Derfor blev det hele også en meget uheldig timing – For til sidst valgte jeg blot at nyde at være sammen med familien igen og derfor “slukkede” jeg mobilen og ikke tjekke hvad der skete og hvem som delte, fordi alle skrev og ringede for, at få tilladelse – og har derfor ingen jordisk chance for at kunne følge med i hvem/hvad og hvor. Så hvis nogle af jer har set den delt på andre end de nævnte så sig endelig til.

 

Så dette er en mandag, hvor jeg trods en fantastisk weekend sidder med blandet følelser, som en slags beklagelig lærdom – for skriver nu dette indlæg for lige at få redt ud, hvordan jeg selv har haft det med dette helt sindsyge omfang af antal visninger – det er jo noget, der kun sker Once in a life time med ens video!! Men det er vigtig for mig at fortælle, at det hele blot var en sød lille hensigt taget ud fra normen af børnenes fodbold  – og er der nogle der ikke kan se det, er jeg så oprigtig ked af det, har aldrig ville såre eller fornærme nogen. Men tænker det måske også er sundt nok at skabe en debat omkring dette emne, for hvor ligger grænsen.. ??? Med den nemme tilgængelighed og forbindelse vi har til kamera og de sociale medier idag, så sker sådan lignende vel nærmest hver dag… – eller hvad ????

 

tex2

14 kommentarer

 • Camilla

  Hej Diana
  Den video bliver jo kun delt SÅ meget fordi den er SÅ fantastisk. Jeg er selv fodboldmor til en U8 dreng og din video fanger stemningen omkring det så godt.
  Jeg synes din blog er superfin og jeg kan forestille mig det er pisse svært ikke at lade sig påvirke af alle de negative kommentarer. Men jeg er sikker på du også selv har læst masser af tåbelige kommentarer hos andre bloggere, på Facebook, nationen mm. Der er bare nogen som konsekvent har ondt i røven og er efter andre med en løftet pegefinger. Havde det været drengens familie som var kede af videoen var sagen en anden, men jeg er sikker på de er helt almindelige fornuftige fodboldforældre som selv har grint igen og igen over episoden.
  Jeg er helt med på der er en grænse for hvad man kan tillade sig at offentliggøre. Men jeg synes den er langt fra nået her. Vi skal passe på der ikke går hysteri i den og lave en sag ud af ingenting.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Camilla

   1000 Tak for dine skønne ord og det var jo også netop det jeg ønskede at få frem ved videoen – altså stemningen. – og tro mig jeg er meget vant til tåbelige kommentar… det bliver man (desværre), når man har en mand i fodboldbranchen. Men jeg synes det er noget helt andet og på et helt andet niveau, hvis folk mener at man har udstillet et andet barn, det er der det rammer.. Hvis du forstår hvad jeg mener. men igen tak for dine skønne ord, de varmer mere end du aner…
   De bedste hilsner fra Di

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Hej søde Lady Di😘
  Det er en mega sjov video som så meget viser hvad børne fodbold består af – de er så umildbare og gør bare lige hvad der falder dem ind. Nu så jeg det jo også live og vi grinede alle mand af det pudsige fra side linjen, da målmanden pludselig var væk …. hele rækken af forældre grinede, incl forældre / træner fra holdet ….. Helt ærligt, det er vildt det er blevet delt så meget, mega sjovt. Og dem der KUN har negativt at sige om det, de har simpelhen for lidt at gå op i. Come on – get a life, eller nogle børn, så kan de sikkert også se det sjove og firnurlige i det !! Store kram fra SoccerMom A 😘😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej SoccerMom A
   Jeg tror du har ret i at de sikkert ingen børn har, men forstår også hvis at forskelligeheden gør at grænsen for hvad man må vise i det offentlige er forskellige. Men ja os der så det i real live, så også hvor upåvirket og cool ham målmanden virkelig var. Måske det er der grænsen ligger. – og du ved jo om nogen, hvor meget jeg spørger inden jeg ligger ud… Synes bare det var anderledes her, når man ikke så ansigterne. Men men måske det hele bunder I at vi alle har det så fantastisk, at det kan blive sådan noget her og Bagedysten der kan give overskrifter. 😉
   – og måske vi snart lige skulle snakke sammen i stedet for at skrive 😉
   kæmpe kram tilbage fra SoccerMom BB

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Hej Lady.. Det er en mega sød video!😃😜 Synes bestemt ikke den går over grænsen!! Synes egentlig, efter dit indslag, at det er en virkelig god video at bruge som læring, på den GODE måde. For hvor er det ærgeligt at man ikke bare ser videoen for det den er.. Og hvis man ikke som forældre eller andre voksne kan snakke med dine børn om hvorfor denne video er sød og taget i god mening så synes jeg det er en skam! Dét er en skam!
  Du er sej!
  Tanker fra Sanne O😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hej Skønne Sanne
   Hvor er du sød – det varmer.. og ja det var jo ligesom også det jeg håbede at folk kunne … altså se det sjove I den… Men der vil selvfølgelig altid være nogle som ikke kan. Er vant til negative kommentar og vidste også at det ville komme på sådan en blog som denne – men der hvor det gør ondt, er jo hvis folk mener at man har udstillet et andet barn. For så vil jeg hellere at de kalder mig diverse ting end at beskylde mig for det. Hvis du forstår hvad jeg mener… 🙂
   Men tak fordu du skriver – håber at du og din skønne familie har det godt.. Måske vi skulle mødes en dag i det århusianske.. ??
   Stort kram fra mig til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jens Mikkelsen

  Super hyggelig video og den fortæller også bare at der er ting der er vigtigere end fodbold som at komme ud i busken i tide 😊 Har også en datter på 10 år som spiller…. Og står på mål 😉 Det er så sjælden det lykkedes at fange hverdagens små herligheder, så et uskyldigt grin gør godt. Glem alle de negative mennesker, de tager for megen tid og positiv energi. Tak for gode indlæg og god dag til dig og din familie !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Jens
   1000 tak fordi du skriver.. og tror du har ret i at, måske dem der skriver netop ikke selv har oplevet hvor almindeligt disse herligheder er i disse rækker… og ja det tager megen energi… men at blive beskyldt for at udstille andres børn, skal man da virkelig være lavet af noget specielt for ikke at lade sig påvirke bare en lille smule af.. Skal man ikke.. ??
   – tak fordi du læser med, det varmer mere end du aner – også god dag til dig og din familie…
   P.s. Husk at filme din datter, måske en dag vil der ske det samme… men så vil jeg råde dig til lige at læse om “rettigehederne” hos DBU inden du deler den… 😉
   De bedste hilsner fra Diana

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille stampe Kjeldsen

  Ja hvor går grænsen??? Den kan jo være svær. Hvis jeg havde fanget det klip som du på video – så havde jeg også gerne delt det. Og især fordi at den kære målmand tager hele situationen fuldstændig roligt. Og hatten af for ham. For jeg synes bestemt ikke at man udstiller nogen. Men havde det været på min søns hold, hvor drengene er 9 år, så havde jeg ikke gjort det. De har en alder hvor de (desværre – og det kan jo igen diskuteres) går meget op i om man vinder……

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja du har helt ret… Kan også mærke at U8 lige er ved at være grænse op til at der går alvor op i den… Men heldigvis ikke under dette stævne, hvor der var plads til alle på alle niveauer.
   Igen tak for dine varme ord.. Dejligt at høre at der er andre der kunne finde på at gøre det samme… Så er man ikke helt alene om det.
   De bedste hilsner og ønsker om en dejlig dag
   Di

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille stampe Kjeldsen

  Jeg er selv mor til en dreng der spiller fodbold (U10) og jeg synes det er den herligste video – som netop viser hvad fodbold er når børnene ikke er ældre. På det niveau skal der nemlig være plads til at kigge på blomster, flyvemaskiner eller hvad det nu måtte være. Den video fik det største smil frem hos mig😊 Men hvor er det øv for dig det efterspil der har været – det synes jeg bestemt ikke er ok!!!! Men der er bare nogen som altid skal finde det negative i alt…. Hilsen Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Pernille

   Dejligt at høre… og du har sikkert ret at der altid vil være nogen og sådan er det jo – men nu du selv har drenge der spiller, hvor synes du så at grænsen går ???

   De bedste hilsner fra Di

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann Steen Holmbech

  Diana, du har intet forkert gjort! Det var en sjov og sød video, jeg kunne sagtens selv have lagt noget lignende ud. Hvis folk ikke kan se det harmløse i videoen, er det fordi de VIL finde noget at brokke sig over! Lur mig, om de samme mennesker ikke kunne finde på at sidde en lørdag aften og grine af et program med hjemmevideoer, hvor andre falder og slår sig og kommer til skade. Det er så nemt at være politisk korrekt i vores dage, så det er dejligt befriende, at du bare lagde videoen ud, fordi du synes det var sødt og sjovt😀
  Mange hilsener,
  Ann😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Ann

   Tak for dine betryggende ord, skønt at høre at der er nogle der ikke har misforstået mig, det er netop blot det der var min hensigt.
   De bedste hilsner fra
   Diana

   Siden  ·  Svar på kommentar

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alle er vindere...