VM i Ridesport - Er Danmark klar .... ??? :)

Det der EMS – Træning..

20 min træning = 2 timers hård styrketræning.. !?:)

Lyder det ikke lidt for godt …??

Jo da… men også derfor, at  jeg simpelthen lige bliver nød til at dele ud omkring det her EMS træning – Tænk hvis nu der sidder bare én derude blandt jer, som det måske kan gavne lige så meget, som det har gjort for mig … og os….  – Vi herhjemme er nemlig efter en sommerferie-pause blevet mindet om, hvorfor det er, at vi skal prioritere vores små ugentlige EMS-dates – Ryggene begynder nemlig at bide lidt fra sig igen… 😉

Nu kommer vi nok måske til at fremstå som sådan et gammelt ægtepar ( 🙂 ), men sandheden er at vi render rundt med hver vores rygproblemer 😉  – Rygproblemer der gjorde at jeg tilbage i februar blev anbefalet det her EMS træning….

…og selvfølgelig var jeg meget skeptisk i starten…

Hvis I ikke kender Witt-perleby som jeg kalder det, så læs lige alt hvad de kan og gør her… :).  WITT PERLEBY

– Men faktisk er EMS TRÆNING en meget  intenst styrketræning – som tilpasses den enkelte helt uden at belaste kroppen og derfor også så skånsomt for led og muskler, fordi at alt foregår så kontrolleret og uden fysiske tunge vægte, at det er en metode, som bliver brugt og anbefalet af mange fysioterapeuter

– Hvilket de har gjort i over 40 år…  40 ÅR – og jeg, som troede det var en helt ny træningsform…. 😉

Så måske lyder det ikke til at være noget at være skeptisk over – men hvad så hvis jeg fortæller, at det EMS træningen nok mest genkendes ved, er at det er en træningform, hvor man iføres en dragt med elektroder, der giver strømimpulser ud til alle de store muskelgrupper under hele træningen … 😉

Kan I så forstå, at man bliver lidt skeptisk… ??? 😉

Men bare rolig, det lyder nu mere voldsomt end det føles..:)

Om det mærkes mærkeligt… ???  – JA DA… 😉

Om det er effiktivt ..?? – JA FOR DEN DA…. 😉

 

For selvom man nok aldrig helt kan sige, at man har vænnet sig til at træne med elektroder… – så gør det jo alting lettere, når man virkelig mærker meningen med det – og specielt når man mærker det på egen krop …

Efter bare 5-6 gange turde jeg at lave øvelser, jeg ikke har kunne gøre læææænge uden små jag i ryggen,  og det lyder måske overdrevet i nogles ører, men tænker også, at andre kan relatere til den følelse af at have fået fratage en kæmpe frihed, når det bare at løbe en tur kan blive en kamp med smerter … ??!! Så ja, der var en lille tåre der pressede på, da jeg for første gang i lang tid – løb UDEN SMERTER i ryggen…. 🙂 – efter bare 5-6 gange …

Den søde – men virkelig hårde – Simone, der har været min og vores personlige træner hele vejen, har hele tiden udfordret og reguleret – og det er det jeg synes er ski’ smart ved EMS Træningen og hvor jeg nok mærkede den store forskel – Netop fordi, at hun løbende regulerer, hvor høje impulserne skal være i det forskellige områder  – så ens skade og svage områder opbygges langsomt – Samtidig med at resten af kroppen får fuld skrue, så man damper af udmattelse efter bare 9 mins træning med helt gængse øvelser …. Men så er man jo også næsten allerede halvvejs i træningen… Det er da genialt…. 🙂

4 sekunder med impulser – 6 sekunder uden… Med simple øvelser i bare 20 minutter…

Bum – færdig… 🙂

 og det skulle være det samme som intenst styrketræning i hele 2 timer ….

Vildt hvad 20 min kan … 😉

 

Jeg hørte at en håndboldsmålmand, med en brækket arm, brugte EMS træningen, under skaden – Selvfølgelig tilpasses sportsfolks træninger normalt under skadesforløb.. Men her fandt han en måde, hvor han stadig trænede området omkring skaden – og kunne fortætte fokus på sin reaktion og styrke på resten af kroppen, alt sammen uden at belaste sin arm … Så da armen blev kampdygtig igen, var han faktisk stadig i fysisk topform – og reaktionstiden næsten forbedret…. Ja jeg blev helt rørt, da jeg hørte det, for husker, både da manden brækkede anklen og  alt det sønnike skulle igennem med hans brækket ben… – og selvom der er forskel på at leve af sporten og leve for sporten. Så er frustrationen og magtesløsheden om ikke at kunne gøre noget, den samme … Så jeg kan lige sætte mig ind i, hvad træningsformen havde gjort for denne keepers karriere og måske endda endnu mere for en masse af hans frustrationer…

 

Men det er det, jeg synes er så fascinerende ved EMS træningen , alt kan tilpasse til alle på en kontrolleret og tryg måde – Uanset, hvad du laver og hvor du står i livet… 🙂 Naturligvis, som så meget andet gennemgår de altid ens sundhed den første gang – blot så de ved, hvad de skal være opmærksomme på og om man overhovedet er egnet – eksempelvis er det ikke ikke noget for gravide

Lige lidt facts med nogle af fordelene, der er opdaget ved EMS træningen;

  • Aktiverer alle de store muskelgrupper.
  • Beskytter leddene.
  • Øger fedtforbrændingen.
  • Vægttab
  • Afhjælper cellulitis (appelsinhud)
  • Aktiverer stofskifte.
  • Reducerer rygsmerter og skader.
  • Passer til alle aldre, uanset niveau.
  • Personlig træning.
  • Skubber til motivationen til en aktiv livstil

Kort fortalt, er det der gør EMS særligt…

…at Impulser kan gøre at træningen kan mærkes i de lidt dybere muller, (og OH YES det kan mærkes 😉 ) Så selvom øvelserne, som jeg nævnte er ret gængse, skal man samtidig stramme i hele kroppen under øvelserne i de 4 sekunder, hvor impulserne kører, herefter er der de her 6 sek. pause….

 20 MIN. træning og BOM, så er det overstået..

… man kan tage et hurtig bad og er ude af døren 35 min efter og måske endda tilbage på arbejde, med følelsen af at have styrketrænet i 2 timer… 😉

Jeg må virkelig indrømme, at jeg er blevet FAN..

Om det er ubehageligt .. Nej –  Føles det mærkeligt  – Ja… ! 🙂

…og som en ekstra bonus – for mig – har jeg fået manden min med – Han er blevet lige så bidt af det, som jeg – og nu er det vores “ting.”

Nu er ferien slut og vi startede idag op vores små dates op igen.  Manden min – er typen der mener alt skal løbes væk … og det var tydeligt, at han ikke helt troede på, hvor øm jeg virkelig var efter første gang – indtil han selv prøvede – og så var min tur til at kunne grine af ham, hver gang en bevægelse ramte en øm mulle…. 😉 Så vi bliver helt sikkert et virkelig “ømt” par i morgen… 😉

En bette video – om en Date med EMS 😉

Har du også svært ved at forestille dig – at 20 min skulle være det samme som 2 timers styrke …???

 og er du lidt nysgerrig på, hvad det egentlig kan, så lov mig bare lige at hoppe på det bare 1 enkelt gang – og Så er det mig der er nysgerrig på at høre, om det for dig, mærkes som 20 min eller 2 timer træning – Dagen efter …. !?  😉

Jeg kan vist ikke skjule, at jeg synes at det kan noget, det der EMS… 🙂  Derfor følte jeg lige, at jeg måtte sende lidt “kærlighed” afsted, for igen, hvis det nu kan hjælpe bare én derude, som det har hjulpet mig…  🙂

Så er det jo det værd…. !!!! 🙂

 

Du kan booke og læse mere her 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvis du har noget på hjertet så skriv endelig...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VM i Ridesport - Er Danmark klar .... ??? :)